Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Diana, Irina si Akos, cei trei castigatori ai concursului de biciclete de la Turda

Actualitate
Tools
Typography

Startul vacanţei a fost dat, la Turda, şi de Poliţia Locală din municipiu care a organizat, pentru copii, prima ediţie a unui concurs de biciclete care se doreşte a deveni tradiţional la Turda.

Desfăşurat în cadrul proiectului "Siguranţă fără violenţă", concursul iniţiat de Poliţia Locală a fost posibil cu sprijinul atât a Consiliului Judeţean Cluj - care s-a implicat în amenajarea pistei de biciclete cu o sumă de aproximativ 2.000 de lei - dar şi cu sprijinul Primăriei Turda căreia i s-a mulţumit public şi despre care s-a spus doar că "ne-a acordat sprijin pentru amenajarea acestui parc" fără a se preciza în ce consta efectiv sprijinul.

Scopul concursului, aşa cum a fost acesta precizat de către chiar Şeful Serviciului Baza de Date, Dispecerat şi Evidenţa Persoanelor din cadrul Poliţiei Locale Turda, Ioana Mocean, era următorul: "elevii, în vacanţă, să poată să îşi desfăşoare activităţi în aer liber în această zonă a parcului, în care nu numai să se delecteze ci şi să înveţe regului de circulaţie, să le conştientizeze, să le aplice şi să şi le amintească atunci când vor fi pe drumurile publice".

Exprimându-şi bucuria că începe vacanţa de vară la Turda, viceprimarul Lucian Nemeş - prezent la concursul care marca şi inaugurarea noului spaţiu destinat micilor biciclişti în Parcul Tineretului din Turda - îşi amintea: "când eram tânăr copil aici pot să zic că am învăţat primele reguli de circulaţie", totodată viceprimarul Turzii sperând ca noul loc amenajat să fie de un real folos copiilor care "să nu aibă probleme atunci când circulă pe drumurile publice".

La concurs au participat elevi de la şcolile gimnaziale "Teodor Murăşanu" şi "Andrei Şaguna" şi de la Liceul Teoretic "Josika Miklos".

Participanţii au avut de parcurs cât mai multe alei din traseu, trebuiau să respecte regulile de circulaţie conform indicatoarelor montate şi trebuiau să arate că ştiu să meargă printre jaloane, în stabilirea punctajului un rol foarte important avându-l şi modul de echipare a bicicletei, precum şi echipamentul biciclistului.

Premii s-au acordat pentru elevi de la fiecare instituţie de învăţământ, clasamentele fiind stabilite, aşadar, ţinându-se seama şi de acest lucru. În urma prestaţiei participanţilor, doar unii dintre ei s-au evidenţiat în mod deosebit:

Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" (culoarea galben în concurs)
Locul I - Diana Popa (cu nr. 6 în concurs)
Locul II - Dan Marinca (cu nr. 1 în concurs)
Locul III - Patricia Pop (cu nr. 2 în concurs)

Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna" (culoarea albastru în concurs)
Locul I - Irina Lazăr (cu nr. 7 în concurs)
Locul II - Sergiu Marta (cu nr. 9 în concurs)
Locul III - Răzvan Hârşan (cu nr. 10 în concurs)

Liceul Teoretic "Josika Miklos" (culoarea roşu în concurs)
Locul I - Benko Akos (cu nr. 6 în concurs)
Locul II - Pozsonyi David (cu nr. 4 în concurs)
Locul III - Nagyasyi Zsolt (cu nr. 5 în concurs)

Fiecare dintre participanţi au fost răsplătiţi pentru participarea lor în competiţie, tuturor urându-li-se să aibă grijă şi să fie atenţi când circulă pe drumurile publice.

La prima ediţie a concursului, Poliţia Locală Turda a fost reprezentată şi de Sorin Rezmeveş (Biroul Siguranţa Circulaţiei), Dan Inocan, Gligor Zamfir şi Marcel Ciortea.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS