Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Zilele Turzii au lasat urme ca melcii. Cine e responsabil si cine le curata? | FOTO

Administraţie
Tools
Typography

Trebuie să recunoaştem că o altă idee de titlu putea fi foarte bine ceva de genul "Dale carnavalului" pentru că tot e vorba de dale şi de carnaval. Dar cum titlul părea să fi fost folosit cu mai mult timp în urmă, am zis că putem fi şi mai sugestivi.

Din păcate, partea proastă e că ne referim la o realitate concretă: aspectul estetic de după Zilele Turzii, aspect la care, sincer, parcă îndrăzneam să nu ne aşteptăm mai ales că am fi avut oareşce motiv.
Mai exact, prin HCL (hotărâre a consiliului local) cu numărul 174 "privind aprobarea tarifelor practicate pentru închirierea de spaţii în cadrul evenimentului Zilele municipiului Turda, ediţia a XIV - a", o hotărâre adoptată în urma unui proiect de hotărâre "elaborat din initiativa Primarului municipiului Turda, domnul Tudor Stefanie" şi în care, la articolul 2, se preciza:
"Chiriaşii care vor amplasa bucătarii mobile, terase pentru alimentaţie publică, sunt obligaţi să asigure protejarea spaţiului închiriat prin folii de protecţie, astfel încât să nu degradeze sau să păteze locul atribuit,in caz contrar urmand sa suporte costurile cu refacerea dalajului degradat".
Foarte tare! Numai că aşteptam să vedem şi rezultatul, pentru că o hotărâre a unui consiliu local are ceva efecte şi ne aşteptăm care cei care au adoptat-o, care au fost de acord cu ea - adică 20 de consilieri din 20 prezenţi la şedinţa în care s-a adoptat hotărârea - dar şi cel care a iniţiat-o - primarul Tudor Ştefănie - să ştie aceste lucruri.
Şi pentru că astea sunt aşteptările noastre, aşteptăm şi rezultatele, pentru că oamenii care ne-au cerut votul măcar această calitate trebuie s-o aibă: să fie serioşi - adică dacă tot s-au apucat de ceva, să n-o lase deoparte făcându-se că "afară plouă", de exemplu.
Şi ca administraţia locală de la Turda să nu uite că nu uităm, am zis că să-i impulsionăm cumva, aşa că aşteptăm răspuns la întrebări precum:

1. Care este numărul de operatori economici care - închiriind spaţii pentru a desfăşura activităţi comerciale în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a evenimentului Zilele Municipiului Turda - s-a constatat că nu au protejat spaţiul închiriat aşa cum se preciza în articolul 2 al HCL 174/14.07.2014?
2. Care este valoarea sancţiunlor aplicate celor care n-au respectat prevederile aceluiaşi articol al HCL 174/2014 privind protejarea spaţiului?
3. Care este valoarea costurilor refacerii dalajului în zonele afectate?
4. Care sunt operatorii economici sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor art. 2 din HCL 174/2014?
5. Similar, care sunt valorile sancţiunilor aplicate după ediţiile din 2013 şi 2012 ale Zilelor Municipiului Turda şi care sunt costurile refacerii zonelor degradate după fiecare din cele două ediţii anterioare?

Şi nu aşteptăm noi răspunsuri de la administraţia locală turdeană numai pentru că n-aveam pe cine să întrebăm, ci le aşteptăm din cel puţin două motive: odată pentru că administraţia locală e cea care a atras atenţia în acest sens printr-un act cu valoare de lege locală care are şi efecte şi în al doilea rând pentru că - ce să vezi? - la articolul 4 al aceleiaşi hotărâri 174/2014 se precizează: "Comunicarea si indeplinirea prezentei se incredinteaza Primarului municipiului Turda, Secretarului municipiului Turda si intregului aparat de specialitate al primarului". Aşa că pe cine să întrebăm dacă nu pe primar şi pe ai lui?
În rest, rămâne la latitudinea dumneavoastră să faceţi pariuri dacă Primăria Turda ne va răspunde, dacă s-au identificat vinovaţi, dacă a sancţionat pe cineva - prin pârghiile pe care le are - dacă ne va spune şi cine sunt cei sancţionaţi şi aşa mai departe. Hai, pariurile pot începe!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS