Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

TURDA: Peste 6,13 miliarde lei vechi de la bugetul local pentru norma de hrana a politistilor locali in 2015

Administraţie
Tools
Typography

Valoarea acestei sume a fost avansată de chiar directorul executiv al Serviciului Poliţia Locală Turda - Emil Dardai - în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre prin care să se aprobe acordarea normei de hrană.

"În anul 2014, valoarea financiară a normei de hrană aprobate prin Ordinul Ministrului Apărării Naţionale nr. M.S. 117/2009 este de 24 lei/zi. Cuantumul cheltuielilor de personal reprezentând norma de hrană pentru personalul Serviciului Public Poliţia Locală Turda care vor fi luate în considerare în proiecţia de buget pentru anul 2015 este de 613.200 de lei", preciza Emil Dardai în documentul pe care îl semnează.

Tot financiar vorbind mai este nevoie să se ţină seama şi de faptul că, potrivit prevederilor articolului 5 din OG 26/2014, "valoarea normelor de hrană aprobate prin HG se stabileşte şi se actualizează în mod unitar de către MApN împreună cu celelalte instituţii publice (...) în funcţie de indicii preţurilor de consum pentru actualizare la rata inflaţiei a elementelor patrimoniale, capitolul «Mărfuri Alimentare», publicaţi de Institutul Naţional de Statistică în Buletinul Statistic de Preţuri".

Mai mult, "actualizarea financiară a normei de hrană se face periodic, pe baza indicilor preţurilor de consum, dacă rezultă diferenţe de peste 5% faţă de luna în care s-a stabilit ultima valoare".

Iar ca lucrurile să fie cât se poate de clare privind obligativitatea acordării, începând cu 1 ianuarie 2015, a normei de hrană personalului din cadrul Poliţiei Locale Turda, explicaţia vine tot printr-un document emis de Guvern, mai exact prin OUG 65/2014: "Începand cu 1 ianuarie 2015, autorităţile administraţiei publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană poliţiştilor locali conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificarile şi completările ulterioare".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS