Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Iuliana Pop, in centrul atentiei la „La papion” | VIDEO

Diverse
Tools
Typography

În cea mai recentă întâlnire culturală găzduită de cafeneaua "La papion" din Turda, personajul central a fost artistul plastic Iuliana Pop din Câmpia Turzii.

Invitată mai degrabă în calitate de artist plastic decât de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Plastici din Câmpia Turzii, Iuliana Pop e fost ce pe care amfitrionul Ladanyi Emese a încercat să o dezvăluie celor prezenţi în atmosfera la care a contribuit şi interpretul Nelu Roşca sosit, împreună cu chitara sa, la eveniment.
Cu emoţiile la cote maxime, Iuliana Pop a recunoscut cum în şcoală nu era cea care excela la desen, cum s-a lăsat convinsă de colegi să fugă de la matematică pentru a vedea, la cinematograf, "Liceenii" sau cum pictura a fost ceva care - deşi prezentă ca pasiune - s-a actualizat abia mai târziu, după ce urmase inclusiv studii în domeniul economic.
Mărturisind că se bucură să aibă parte de o familie frumoasă care o înţelege şi o iubeşte, Iuliana Pop şi-a amintit cum, la un moment dat în viaţă, a considerat că a sosit clipa să facă ceva şi pentru sine, acel moment fiind identificat, cumva, cu înscrierea la cursurile de pictură ale Şcolii Populare de Arte "Tudor Jarda" din Cluj-Napoca unde - susţine - a avut parte de profesori care au ajutat-o foarte mult, de la care a avut de învăţat, artista din Câmpia Turzii considerând că experienţa acumulată în timpul în care a urmat cursurile şcolii "Tudor Jarda" i-a prins foarte bine şi a învăţat mult de pe urma acestei experienţe.
Dacă la început fiul cel mare părea să dea semne că ar avea disponibilitatea de a coti spre pictură, la fel ca mama sa, ulterior, după ce a mai crescut, pare să fi îmbrăţişat mai mult pasiunea tatălui - vânătoarea - ajungând vicecampion şi apoi campion naţional la tir sportiv. În schimb, copilul cel mic, excelează în a desena diverse animale.
În ceea ce-o priveşte pe Iuliana Pop, avându-i alături pe o parte din colegii din asociaţia de la Câmpia Turzii, mărturisea că nu are neapărat un loc preferat unde să picteze, dar că parcă preferă să picteze după modele. Astfel, parcă se simte mai confortabil să picteze un peisaj după nişte fotografii cu acel peisaj decât să stea în mijlocul naturiii să picteze direct peisajul care i se aşterne în faţa ochilor. Ba chiar, de multe ori, cel mai greu moment din realizarea unei lucrări este cel de început când - recunoaşte Iuliana Pop - îi este greu să găsească unde să aşeze prima dată penelul pe pânză.
Despre lucrările sale vorbea cu plăcere chiar spunând că nu pictează neapărat pentru a vinde lucrările şi că, nu de puţine ori, la lucrările pe care doreşte neapărat să le păstreze, le pune preţuri aşa de mari încât să nu le cumpere nimeni.
Fire emotivă, Iuliana Pop recunoaşte că cel mai mult o inspiră poezia, printre poeţii preferaţi regăsindu-se Adrian Păunescu, Ion Minulescu, sau George Bacovia. Şi pentru a face dovada pasiunii nutrite pentru poezie, Iuliana Pop chiar a recitat câteva versuri din Adrian Păunescu, fără, însă, să lase la o parte câteva gânduri aşternute-n rânduri de Octavian Paler.
Discuţiile au continuat într-un ton familiar, printre aburi de ceai sau cafea, printre paharele de vin sau gustările oferite de gazde celor care au umplut cafeneaua pentru câteva ore în care să evadeze din tumultul cotidian.

{dailymotion}x15k26h_artista-iuliana-pop-recitand-din-adrian-paunescu{/dailymotion}  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS