Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Tineri turdeni valoroşi (4) - Bianca Alexia Buzan

T. Murăşanu
Tools
Typography

Bianca Alexia Buzan este o adolescentă ce se numără printre tinerii turdeni performanţi, cu rezultate deosebite înregistrate în anii de studiu, prin implicarea în activităţile desfăşurate în comunitatea şcolară, dar şi datorită calităţii ei umane deosebite.

Absolventă 2016 a Şcolii Gimnaziale „Teodor Murăşanu” Turda, a fost admisă în această vară la specializarea Ştiinţe ale Naturii cu a noua medie ca valoare în ordine descrescătoare, devenind astfel proaspăt boboc al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din municipiul Turda.

De altfel, Bianca Alexia Buzan face parte dintre primii 50 cei mai buni absolvenţi 2016, la nivelul tuturor unităţilor şcolare din municipiile Turda şi Câmpia Turzii şi toate celelalte localităţi din apropriere. Tocmai de aceea, i-am întrebat pe câţiva dintre profesorii ei din gimnaziu să ne spună punctele lor de vedere vis-à-vis de astfel de elevi, iar o parte dintre cei contactaţi de noi au răspuns pozitiv, considerând important un astfel de demers.

Prof. Carmen Szekely n-a avut decât cuvinte frumoase despre Bianca Alexia Buzan şi în general despre generaţia ei. De altfel, am remarcat în timpul festivităţii de absolvire, emoţiile sincere din privirea prof. Carmen Szekely, directorul adjunct al unităţii, din momentele în care o admira, aşteptând un prilej pentru a o îmbrăţişa.

„Foarte activă, cu mult bun simţ şi echilibrată”, aşa ne-o prezintă prof. Mihaela Hădărean pe adolescenta Bianca Alexia Buzan, distincţia primită la concursul „Noi şi Chimia” fiind doar unul dintre rezultatele foarte bune obţinute pe linie şcolară. 

Prof. Mariana Dărăban, raportându-se în principal la activitatea şcolară, a caracterizat-o pe Bianca Alexia Buzan ca fiind o fată foarte serioasă, implicată şi mai ales o persoană cu o atitudine demnă vis-à-vis de propriile responsabilităţi. De altfel, deşi a fost doar un an profesor generaţiei din care face parte şi Bianca Buzan, prof. Mariana Dărăban ne-a mărturisit că cele trei tinere (Bianca Alexia Buzan, Iulia Mucea şi Alexia Ştirb) i-au câştigat respectul prin modul lor de a fi şi vor avea astfel mereu un loc special în inima ei. 

Aşa cum am descoperit-o noi în timpul realizarii acestor materiale de presă, am văzut o adolescentă cât se poate de obişnuită şi în acelaşi timp, o tânără distinsă. Bunul gust este la el acasă când vorbim despre Bianca Alexia Buzan, având repere estetice bine stabilite. O fire veselă, dar concomitent o persoană discretă, Bianca Alexia Buzan este o prezenţă ce te duce cu gândul la atmosfera nobiliară. Este o persoană bine calculată, cumpătată şi foarte atentă la detalii, intelingentă şi cu o eleganţă aparte. Aceasta ar fi o descriere succintă.

Printre audiţiile ei muzicale, preferata este Lana Del Rey cu piesa muzicală „Summertime sadness”. Practicantă a sportului, este o foarte bună schioare după cum remarca prof. Mihaela Hădărean. Dintre lecturile ei de până acum, „Poveste fără sfârşit (Die unendliche Geschichte)” de Michael Ende este cartea ce a impresionat-o cel mai mult. Iubeşte vara, iar vacanţa ar trebui să fie la mare. Ar urmări cu plăcere mai degrabă un spectacol de balet, decât o demonstraţie de arte marţiale. În acelaşi timp, dacă ar trebui să aleagă între un spectacol de operă şi un meci de fotbal important, probabil cel din urmă ar fi opţiunea ei, iar dintre ciocolată şi vanilie, prima aromă ar avea cel mai des câştig de cauză.

„Este o fată silitoare, dornică să înveţe lucruri noi, disciplinată, optimistă şi foarte organizată” ne relata prof. Alin Bîlcu. „În acelaşi timp – a continuat prof. Alin Bîlcu – este o luptătoare, o persoană prietenoasă“ şi „chiar dacă pare a fi o fire rezervată, este o persoană comunicativă, sociabilă şi care transmite mesaje semnificative pentru ceilalţi.”

Arta plastică este una dintre preocupările ei din timpul liber. Tocmai de aceea, participă anual la taberele de creaţie organizate de ceva ani în fiecare vară de prof. Alexandru Picovici. Acesta ne spunea despre Bianca Buzan că a avut un parcurs frumos în cei patru ani în care a fost prezentă în aceste activităţi extraşcolare, o evoluţie pemanentă atât vis-à-vis de acest hobby, respectiv pictura, cât mai ales în ceea ce priveşte dezvoltarea din punct de vedere uman, modestia şi seriozitatea fiind printre principalele trăsături ale Biancăi Alexia Buzan şi că “orice profesor cred că şi-ar dori  astfel eleve la clasă” ne spunea prof. Alexandru Picovici.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS