Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Şcoala “Teodor Murăşanu” - 4 Premii 1 la Carei

T. Murăşanu
Tools
Typography

11 elevi de la Şcoala Gimnazială “Teodor Murăşanu” Turda, prezenţi zilele trecute la Carei, s-au întors acasă cu nu mai puţin de 4 Premii 1, în urma participării la un festival interjudeţean de artă dramatică pentru elevi.

Elevii Dalia Maria Petaca, Maria Ioana Rusu, Timeea Major, Olga Cojan, Tania Petrache, Claudia Foia, Rareş Ghica, Marius Miheţ, Lavinia Pop şi Bozdoc Alec, membrii trupei de teatru pentru elevi “Vector in fabula”, împreună cu elevul Vlad Todea care s-a ocupat de înregistrarea spectacolului, însoţiţi şi sprijiniţi de prof. Iulia Iclenzan şi de prof. Alin Bîlcu şi îndrumaţi de prof. Octavian Gruian, au reprezentat în acest sfârşit de săptămână Şcoala Gimnazială “Teodor Murăşanu” din municipiul Turda la Festivalul Interjudeţean de teatru pentru elevi „ Ioana Cîcu” – Ediţia a V-a din 12 mai 2018.

În urma jurizării spectacolelor participante, trupa de teatru “Vector in fabula” de la Şcoala Gimnazială “Teodor Murăşanu” Turda a obţinut trofeul Marele Premiu al Festivalului pentru cel mai bun spectacol – secţiunea gimnaziu.

De asemenea, juriul a acordat încă trei premii pentru elevii care au reprezentat Şcoala Gimnazială “Teodor Murăşanu” Turda pe scena festivalului şi anume: Premiul 1 pentru rol principal feminin - Claudia Foia, Premiul 1 pentru rol secundar feminin - Olga Cojan şi Premiul 1 pentru rol secundar masculin - Rareș Ghica.

Directorul Şcolii Gimnaziale “Teodor Murăşanu” Turda, prof. Gianina Silvia Matei a transmis mesajele de susţinere şi felicitări elevilor şi profesorilor. De altfel, conducerea unităţii şcolare susţine şi încurajează organizarea în beneficiul elevilor de activităţi culturale şi artistice, absolut indispensabile pentru o educaţie solidă. Începând cu acest an şcolar, cursul de artă dramatică a devenit unul dintre opţionalele din oferta Şcolii Gimnaziale “Teodor Murăşanu” Turda, activitatea trupei de teatru pentru elevi “Vector in fabula” devenind mai prezentă, iar rezulatele sunt evidente.

Festivalul interjudeţean de teatru pentru elevi „ Ioana Cîcu” este avizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi inclus în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene (CAERI) 2018, Anexa A, poziţia 1221. Evenimentul este organizat anual,  “în semn de omagiu pentru cea care a fost un dascăl de valoare al acestei instituţii, contribuind prin activitatea sa didactică la conturarea şi menţinerea unui mediu profesional care îmbină perfect sensibilitatea artistică şi rigoarea demersului didactic.”, spun organizatorii de la Liceul Teoretic Carei.

Festivalul este structurat pe  două secţiuni, una dedicată elevilor de gimnaziu şi una liceenilor. La secţiunea pentru gimnaziu s-au calificat un număr de 6 trupe de teatru, între care trupa “Vector in fabula” de la Şcoala Gimnazială “Teodor Murăşanu” din Turda, iar la secţiunea pentru liceu au fost selectate să participle în festival, 7 trupe de elevi.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS