Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

“European Day of Languages” la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Turda

A. Iancu
Tools
Typography

“European Day of Languages (Ziua  Europeană a Limbilor)” se sărbătoreşte in fiecare an la 26 septembrie. Această zi a limbilor are ca scop încurajarea studiului limbilor străine, dar şi pe acela de a pune în valoare diversitatea lingvistică şi culturală a Europei.

Ziua limbilor europene încurajează cunoaşterea şi acceptarea tolerantă a tuturor oamenilor, indiferent de mediul cultural din care provin. Locuitorii Europei sunt invitaţi să înveţe mai multe limbi, indiferent de popularitatea sau circulaţia acestora, la orice vârstă, chiar şi în afara şcolii. Diversitatea culturală, în strânsă legătură cu plurilingvismul, stă la baza comunicării culturale între popoarele Europei.

Astfel, s-au organizat sute de evenimente în şcoli, universităţi sau centre culturale, evenimente carora li s-a adăugat şi Şcoala Gimnazială "Avram Iancu", cu două activităţi desfăşurate de elevii clasei a V-a B, coordonaţi de prof. Olga Rişcău şi dr. Adel Szabó. Activităţile au avut ca scop identificarea unui corpus de cuvinte aparţinând limbajului ştiinţific în limba engleză şi îmbogăţirea listei de proverbe europene de pe site-ul evenimentului, cu proverbe echivalente în limba română.

Elevii au avut ocazia de a-şi pune în valoare competenţele lingvistice, pe cele de infodocumentare şi pe cele digitale, activitatea constituind un real câştig pentru aceştia.

dr. Adel Szabó

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS