Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

Ziua Mondială a Apei, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda

A. Iancu
Tools
Typography

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda a sărbătorit, în 21 si 23 martie 2017,  Ziua Mondială a Apei, dar și Ziua Mondiala a Meteorologiei. Precedentul a fost creat în anii anteriori Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, fiind un promotor al conştiinţei ecologice în comunitate.

Coordonatorii Proiectului intitulat Ziua Mondiala a Apei au fost  cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Rodica Bodea, Elisabeta Liana Popa, Olga Rişcău, dr. Adel Szabó, Mirela Rațiu, Alexandru Ignat, Anca Zöld, Finica Bodea, care  au desfăşurat mai multe activităţi dedicate Zilei Mondiale a Apei.

Activităţile s-au desfăşurat în colaborare cu Administraţia Bazinală de Apă Mureş, reprezentată de domnul hidrolog Cosmin Ciungan și Primăria Municipiului Turda, reprezentată de doamna Mic Camelia.

În data de 20 martie 2017, elevii claselor a V-a B și aVI-a A au igienizat malul drept al râului Arieș, în zona str.Constructorilor, coordonați de doamnele profesoare Anca Zöld  și Elisabeta Liana Popa . 

După acțiunea de igienizare a  avut loc o dezbatere în care domnul Cosmin Ciungan și doamna Camelia Mic  au adresat elevilor numeroase întrebări legate de proportia apei dulci pe Terra,  precum şi despre modalitatile de economisire și protejare  a acesteia .

La finalul activității elevii au fost recompensați cu dulciuri, pixuri, iar cadrele didactice cu diplome din partea Administratiei Bazinale Apa Mures.

În 23 martie 2017, în Clubul Millenium al Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Turda, elevii clasei aV-B, sub îndrumarea doamnei profesoare de geografie Elisabeta Popa, au prezentat postere și  machete ce reprezintă bazinul hidrografic și relieful glaciar. Machetele au fost realizate din materiale reciclabie (rumeguș, ziare, polistiren, carton, șervetele etc.).

Elevii claselor a V-a A si aVI-a B, coordonati de doamnele profesoare Mic Loredana și dr. Adel Szabó au prezentat, în limba engleza, poster cu circuitul apei în natură și expresii legate de apă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS