Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Sunet si culoare pentru cei mai mici

Diverse
Tools
Typography

În cadrul celei dea cincia ediţii a concursului regional interdisciplinar dedicat marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart s-a desfăşurat şi secţiunea "Sunet şi culoare" - ciclul primar.

Un număr de aproximativ 60 de elevi de la mai multe şcoli s-au întâlnit pe 23 mai de la orele 14.30 la Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş" din Turda pentru a participa la secţiunea dedicată lor, secţiune coordonată de profesor Mariana Dărăban.
În cadrul secţiunii interdisciplinare - educaţie plastică / educaţie muzicală - elevii au pictat în timp ce audiau Simfonia nr. 21 în Do - KV 134, Sonata pentru pian nr. 9 în Re - KV 311-284c, Concert pentru fagot şi orchestră în Sib - KV 191-186e şi Simfonia nr. 7a în Sol (Alte Lambacher) - KV KV App 221-45a. de asemenea, elevilor nu li s-a impus o temă anume, ci au fost lăsaţi să creeze inspiraţi de muzică însă, totuşi, în coordonatele frumosului.
Pe lângă elevii turdeni, la secţiunea găzduită de Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş" din Turda s-au înscris şi elevi de la încă două şcoli din afara judeţului Cluj: Şcoala Gimnazială numărul 11 Buzău şi Şcoala Gimnazială "Emil Gârleanu" Constanţa. Elevii de la cele două şcoli trebuiau să lucreze ascultând fragmentele muzicale alese pentru această secţiune şi să trimită lucrările astfel încât ele să ajungă la Turda până la momentul desfăşurării secţiunii, plicurile urmând a fi deschise iar lucrările elevilor participanţi urmând a fi jurizate împreună cu lucrările elevilor turdeni.
Şcolile turdene care au avut elevi participanţi la secţiunea desfăşurată pe 23 mai sunt "Teodor Murăşanu", "Andrei Şaguna", "Horea, Cloşca şi Crişan" şi "Ioan Opriş".
Lucrările elevilor au fost jurizate de către un juriu format din din profesor Alin Bîlcu, profesor Gheorghe Roşa, profesor Adrian Ţop şi profesor Rodica Nuţu.
Rezultatele secţiunii - publicate şi pe site-ul concursului - sunt următoarele:

CLASA a II-a
Premiul I:
Carla Şimon – Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan"
Premiul II:
Alexia Popa – Şcoala Gimnazială Nr. 11 Buzău
Premiul III:
Alina Preduţ – Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş"
Menţiune:
Alexandra Mărginean – Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş"
Mihai Mureşan – Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna"

CLASA a III-a
Premiul I:
Cristiana Neamţ – Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş"
Premiul II:
Raluca Hanu – Şcoala Gimnazială "Emil Gârleanu" Constanţa
Ilinca Pintea – Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş"
Premiul III:
Maria Nicoară – Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna"
Menţiune:
Andreea Burz – Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş"
Mircea Cremene – Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan"

CLASA a IV-a
Premiul I:
Eduard Paing – Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan"
Premiul II:
Alexia Fodor – Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş"
Claudia Murgu – Şcoala Gimnazială "Emil Gârleanu" Constanţa
Premiul III:
Irina Oprea – Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan"
Dănuţ Bălan – Şcoala Gimnazială "Emil Gârleanu" Constanţa
Menţiune:
Bianca Arion – Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan"
Andreea Petrăciuţă – Şcoala Gimnazială "Emil Gârleanu" Constanţa
Steliana Şulea – Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş"

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS