Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

CTVUCT in Merelbeke, Belgia

Diverse
Tools
Typography

(comunicat)
In perioada 6-10 mai 2013 un grup de trei elevi, Ciotlaus Diana XIL3, Hanc Andrea XIL3 si Berar Emanuel XIL1 de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”, Campia Turzii, insotiti de d-na prof. Monica Trif si d-na prof. Mirela Baginean au participat la cea de-a patra reuniune a proiectului Comenius multilateral „Homo Economicus”,finantat de Comisia Europeana. Din acest proiect fac parte alaturi de CTVUCT alte 7 scoli din Belgia, Finlanda, Spania, Grecia, Lituania, Turcia si Slovenia.

Cea de-a patra reuniune de proiect „Homo Economicus” s-a desfasurat in Belgia la Scoala Atheneum Merelbeke din localitatea cu acelasi nume. La aceasta reuniune au participat 17 elevi si 13 profesori din cele 8 tari.
Fiecare tara a prezentat rezultatele cercetarii legate de calcularea indicelui pretului de consum (IPC) si respectiv a inflatiei. Rezultatele obtinute de elevi au fost comparate cu rezultatele Institutului National de Statistica al fiecarei tari partenere.
Elevii au putut astfel sa compare diferentele de preturi din fiecare tara si au devenit mai constienti de impactul crizei economice asupra „cosului zilnic” si asupra stilului de viata din fiecare tara.
Delegatia proiectului „Homo Economicus” a fost intampinata de d-nul primar, Filip Thienpont, la primaria din Merelbeke.
In Belgia, elevii au vizitat Ghent, Bruges si Bruxelles, imbogatindu-si astfel cultura generala si comparand preturile din cele mai renumite orase ale Belgiei. De asemenea, elevii au vizitat Muzeul Friet,un muzeu al ciocolatei din Bruges unde au putut afla istoria ciocolatei si unde au participat la o demonstratie de preparare a pralinelor.
Proiectul european „Homo Economicus” ii invat sa aplice cunostintele pe care le acumuleaza la orele de curs in viata reala, sa faca analogii si sa isi imbunatateasca cunostintele de limbi straine.
Astfel de proiecte ii fac pe tineri sa fie mai deschisi, mai informati si sa invete ce inseamna a fi cu adevarat cetatean european.

Prof. coordonator
Monica Trif  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS