Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Institut de cercetare la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Turda

Diverse
Tools
Typography

Ziua Grâului sărbătorită miercuri, 26 iunie 2013, la Turda a fost un bun prilej atât pentru reprezentanţii Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda cât şi pentru cei ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca de a vorbi, din nou, de colaborarea existentă între cele două instituţii.

Dacă directorul SCDA - prof. dr. Ioan Haş - vorbea de prezenţa, la eveniment, a triadei învăţământ-cercetare-producţie, prof. ing. Roxana Vidican - decan al Facultăţii de Agricultură în cadrul USAMV Cluj-Napoca - a spus-o şi mai concret: "facultatea noastră are în intenţie de a dezvolta - şi a pus bazele - unui institut de cercetări agricole care, în afară de o locaţie pentru studenţi, asigură şi câmpuri experimentale pentru colegii noştri cadre didactice şi pentru tinerii doctoranzi".
La rândul său, prof. univ. dr. Doru Pamfil - rector al USAMV Cluj-Napoca - amintea de colaborarea între cele două instituţii inclusiv prin numărul mare de doctoranzi care lucrează ca cercetători la Turda, exprimându-şi totodată speranţa că "anul viitor, la o nouă întâlnire a grâului, sperăm să putem da şi noi o faţă nouă centrului pe care-l avem şi care, cu amabilitatea dumneavoastră, îl găzduiţi pentru că cred că cel puţin pe acest domeniu al cerealelor - pentru contactul universităţii şi pentru experienţa studenţilor - cred că nu puteam găsi un partener mai bun", doru Pamfil încheind: " fie ca această colaborare nu numai să se permanentizeze dar - chiar şi-n aceste vremuri foarte dificile şi cu resurse financiare limitate - colaborarea noastră, cum se spune la noi, să rodească în continuare".
Despre acelaşi centru de cercetare şi despre lucrări de amenajare vorbea şi directorul SCDA Turda, Ioan Haş chiar amintind că şi la momentul de faţă sunt studenţi care fac practică la staţiunea de la Turda iar de săptămâna viitoare urmează o nouă serie de studenţi care, timp de două săptămâni vor face, la fel, practică la SCDA Turda.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS