Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Gradinita cu panglica taiata la Mihai Viteazul

Diverse
Tools
Typography

O dorinţă mai veche a cetăţenilor de la Mihai Viteazul pare să se fi îndeplinit: a fost inaugurată şi sfinţită noua grădiniţă.

Evenimentul a avut loc joi, 22 noiembrie, la orele 11.00 în prezenţa mai multor cetăţeni ai comunei, dar şi a oficialităţilor locale şi judeţene, precum şi a invitaţilor sosiţi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.
Dacă pentru Maria Corcheş - directorul Şcolii "Mihai Vodă" din Mihai Viteazul - inaugurarea grădiniţei a însemnat un vis care a devenit realitate, pentru administraţia locală a însemnat chiar ani de muncă, asta după ce "zeci de ani am funcţionat în clădiri neadecvate şi s-au făcut cârpeli pentru a lua autorizaţia de funcţionare" iar "generaţii de copii au suportat condiţiile inumane din aceste grădiniţe", spunea Zeng Ioan, primarul comunei Mihai Viteazul.
Într-o comunitate cu peste 6.000 de locuitori şi cu aproximativ 170 de preşcolari se impunea existenţa unei noi grădiniţe. Chiar Valentin Cuibus - inspector şcolar general în cadrul IŞJ Cluj - considera că se pot face foarte multe pentru învăţământul clujean - inclusiv pentru învăţământul de performanţă - ideea fiind şi aceea de a recompensa profesorii pentru performanţele lor, cu atât mai mult cu cât la momentul de faţă IŞJ este "cel mai mare angajator din judeţ - cu 10.400 de oameni - ceea ce nu este normal" şi jumătate dintre aceştia au salariul minim pe economie.
În ceea ce priveşte grădiniţa şi demersurile făcute de-a lungul timpului în acest sens, Zeng Ioan a explicat că încă pe 17 decembrie 2004 a fost depus primul memoriu tehnic la IŞJ Cluj şi la Ministerul Educaţiei, că au existat promisiuni încă de pe atunci, dar că au trebuit să treacă cinci ani "până am ajuns pe lista ministerului, prin IŞJ Cluj".
Primarul comunei Mihai Viteazul nu a omis eforturile şi munca depuse de educatoarea Maria Bedelean pentru ca grădiniţa să existe, dar s-a referit şi la sprijinul primit - mai mult sau mai puţin - din partea celor abilitaţi. Astfel, dacă în 2009 a fost alocată prima sumă pentru proiect şi licitaţie - 142.000 de lei - "această investiţie a stagnat din lipsă de fonduri" preciza Zeng Ioan adăugând că abia în 2011 Consiliul local al comunei a preluat contractul de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi a alocat sumele necesare pentru începerea lucrărilor la grădiniţa care tocmai se inaugura.
"Finanţarea aproape a lipsit cu desăvârşire de la bugetul de stat iar de la CJ am primit o sumă infimă din valoarea investiţiei", mai spunea primarul comunei Mihai Viteazul, totdată oferind şi o imagine în cifre a ce a însemnat alocarea de sume. Astfel, fondurile alocate de la Guvern şi Consiliul Judeţean au fost în sumă de 540 de lei, în timp ce în perioada 2011-2012 de la Consiliul local s-au alocat 2.329.000 de lei, la fel ca şi fondurile pentru mobilier, în valoare de 60.000 de lei.
După discursuri şi momentul religios, s-a trecut la tăierea panglicii, iar oaspeţii au vizitat grădiniţa de la Mihai Viteazul. De asemenea, preşcolarii - atât copiii români cât şi cei maghiari - au prezentat un program artistic pentru invitaţii sosiţi la Mihai Viteazul cu ocazia inaugurării şi sfinţirii grădiniţei.
Printre cei care au fost prezenţi la evenimentul de la Mihai Viteazul se numără Valentin Cuibus (inspector şcolar general în cadrul IŞJ Cluj), Peter Tunde (inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Cluj), Anca Hodorogea (inspector şcolar în cadrul IŞJ Cluj), Vákár István (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi candidat UDMR pentru Parlamentul României), Alexandru Coroian (fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj), Alexandru Cordoş (candidat USL pentru un post de senator), Elena Uioreanu (candidat USL pentru un post de deputat), Mircea Irimie (candidat ARD pentru un post de deputat) sau Cristian Haiduc (candidat ARD pentru un post de senator).  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS