Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Singura instituție de învățământ special din județ pentru copiii cu dizabilităţi neuro-psiho-motorii severe a împlinit două decenii de existență

Diverse
Tools
Typography

Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu, unitate de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, organizează în zilele de 28 și 29 septembrie 2017, Conferința aniversară prilejuită de sărbătorirea celor 20 de ani de la înființare (1997-2017).

La această manifestare au fost invitate să participe cadre didactice din învățământul special și universitar, reprezentanți ai autorităților locale și județene, părinți, reprezentanți ai unor asociații și fundații aflate în raporturi de colaborare cu școala, respectiv persoane care s-au implicat efectiv în demersul înființării și dezvoltării instituției pe parcursul celor două decenii de funcționare.

Prima zi a evenimentului va fi dedicată prezentării evoluției Școlii de-a lungul celor  două decenii de activitate, cu accent pe diversificarea programelor de intervenții personalizate adaptate fiecărui elev, optimizarea procesului educativ prin diversele metode, strategii și materiale didactice specifice, dar și prin evaluările periodice ale rezultatelor muncii instructiv-educative derulate. Pornită în anul 1997 cu un efectiv de doar opt elevi, Școala „Transilvania” școlarizează în acest moment un număr de 56 de elevi, cu cele mai variate deficiențe: distrofie musculară progresivă, atrofie musculară, pareze, encefalopatii, autism, Sindrom Langdon-Down, sindrom Alpert și alte deficiențe multiple. Pentru toți aceștia există programe speciale individualizate de monitorizare și atingere a progresului.

Așa după cum am mai afirmat, gradul de civilizație al unei societăți este dat, în primul rând, de modul în care aceasta reușește să aibă grijă și să îi integreze pe acei membri cu care soarta a fost mai puțin generoasă. Aceasta este, de altfel, și menirea școlii noastre speciale din Baciu, aceea de a școlariza copii cu dizabilități severe, cazuri ce necesită o atenție aparte și un tratament extrem de personalizat” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Cea de-a doua zi a manifestărilor aniversare, vineri, 29 septembrie a.c., va fi dedicată exclusiv elevilor. Astfel, fiecare școală specială parteneră invitată va participa cu un număr de aproximativ cinci elevi la atelierele tematice special organizate - pictură pe ceramică, perspicacitate, meloterapie, concurs de cărucioare, colaj, trasee aplicative, în funcție de preferințele și abilitățile fiecăruia. Aceste ateliere practice sunt extrem de îndrăgite de elevi, atât prin specificul lor, cât și prin faptul că ele reprezintă un prilej de interacțiune cu elevii din celelalte scoli. Ziua se va încheia cu o petrecere și alte surprize.

Reamintim în acest context faptul că Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu este singura instituție de învățământ special din județul Cluj care școlarizează copii cu dizabilități neuro-psiho-motorii severe în vederea reabilitării și integrării lor în comunitate, prin dezvoltarea activităților creative și expresive, respectiv participarea la acțiuni și activități care să le înlăture sentimentul marginalizării. Terapiile oferite de un colectiv de specialiști extrem de preocupat de asigurarea unui climat optim urmăresc stimularea dezvoltării, compensarea nedezvoltării unor arii, respectiv dobândirea autonomiei și a independenței în viața școlară și socială.

Biroul de presă
27 septembrie 2017

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS