Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Istoria, factor de integrare a tinerilor europeni cu deficiență de auz

Diverse
Tools
Typography

Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, instituție de învățământ special aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a participat în perioada 23-29 octombrie 2017, în cadrul programului Erasmus+ / Mobilități pentru tineri, la întâlnirea de proiect cu titlul: ,,History - Unifying Young Europeans" (Junior HIPEN), organizată la Cracovia, Polonia – țara coordonatoare.

,,Succesul de care s-a bucurat acest proiect ne dovedește faptul că astfel de inițiative sunt extrem de utile atât pentru cei cărora li se adresează în mod direct, cât și pentru societate în general. Suntem convinși de faptul că tinerii participanți s-au întors acasă nu numai cu un bagaj mult mai bogat de cunoștințe și abilități, ci și cu numeroase amintiri deosebite”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Școala pentru deficienți de auz din Cracovia - Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Niesłyszących a constituit locul de întâlnire pentru 35 de tineri cu deficienţă de auz, cu vârste cuprinse între 15 și 21 de ani,  provenind din cinci țări europene: Polonia, Finlanda, Franța, Cehia şi România. Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca a fost reprezentat de șase elevi din clasa a X-a.

Scopul acestui proiect îl reprezintă integrarea tinerilor cu deficiență de auz din diferite țări europene, tema principală abordată în cadrul întrevederilor fiind comunicarea și colaborarea prin explorarea unor evenimente istorice naționale și europene importante, în special al doilea război mondial.

Obiectivele vizate au fost promovarea valorilor europene, respectiv comunicare, toleranță, solidaritate, respect și egalitate, dezvoltarea unei atitudini civice și patriotice pozitive, dezvoltarea competențelor cheie prin construirea unor relații noi de prietenie, diseminarea unor cunoștințe din domeniul istoriei, promovarea cetățeniei active, a interculturalismului.

Activitățile organizate la Cracovia s-au bazat pe folosirea unor metode non-formale de învățare: jocuri de cunoaștere și comunicare; ateliere culturale, istorice, gastronomice și artistice; vizite (muzee, cartiere renumite, obiective culturale din Cracovia, Muzeul Aushwitz/Birkenau ); jocuri de socializare, prin care tinerii s-au informat despre civilizații și culturi europene.

La final, toate obiectivele propuse pentru întâlnirea de proiect au fost atinse într-un grad care a surprins plăcut atât coordonatorii de proiect, cât și pe profesorii participanți, dar și autoritățile locale și mass media, care au participat în calitate de invitați. Acest aspect a convins întreaga echipă și comunitate locală în legătură cu necesitatea implementării acestui tip de proiecte în rândul tinerilor cu deficiență de auz și va contribui decisiv la efectele multiplicatoare ale proiectului, impunând continuarea acestuia.

Biroul de presă
31 octombrie 2017

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS