Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Finala concursului “Bătălia cărților” - ediția 2017

Diverse
Tools
Typography

Biblioteca Judeţeană ,,Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în zilele de 2, respectiv 3 noiembrie 2017, etapa finală la nivel județean a Concursului Naţional de Lectură „Bătălia Cărţilor”, ediția 2017.

Organizat pe două categorii de vârstă: copii (11-13 ani) și adolescenți (14-18 ani), concursul oferă copiilor posibilitatea să citească în limbile română și engleză iar adolescenților în limbile română, maghiară și engleză. Cei care au respectat toate cerinţele concursului se vor întâlni în această etapă finală, care va cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia fiecare finalist va susţine cartea preferată şi va răspunde la întrebările juriului și ale celorlalţi participanți.

Astfel, în data de 2 noiembrie 2017, începând cu ora 17.00, se va desfășura finala categoriei Copii – 11-13 ani, iar în 3 noiembrie 2017, tot de la aceeași oră, va avea loc etapa finală a competiției pentru categoria Adolescenți – 14-18 ani, ambele evenimente fiind organizate la sediul central al Bibliotecii Județene ,,Octavian Goga”, Calea Dorobanților nr. 104.

Toţi finaliştii vor primi diplome şi cărţi și vor fi desemnați cei trei Cititori ai anului 2017, unul la categoria COPII, doi la categoria ADOLESCENŢI, unul pentru secțiunea în limba română, unul pentru secțiunea în limba maghiară. Prin votul finaliștilor care au acordat puncte în Carnetul de lectură fiecărei cărţi citite, va fi desemnată și Cartea anului 2017 pentru fiecare categorie de vârstă.

Aflat la cea de-a IV-a ediție, concursul are ca principal scop menţinerea cărții şi lecturii în atenţia tinerelor generaţii. Participând la acest concurs, copiii şi adolescenţii își îmbunătățesc competenţa de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a transmite impresii, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii. În perioada martie - septembrie 2017 participanții au citit o listă de 10 titluri selectate de organizatori şi au întocmit fişe de lectură pentru fiecare dintre ele.

Parteneri în derularea concursului la nivel național sunt Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și alte 18 biblioteci publice din țară.

Biroul de presă
31 octombrie 2017

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS