16
Sun, Dec
98 New Articles

S-a încheiat prima etapă a proiectului “E vremea cititului!”

Diverse
Typography

Pentru formarea obișnuinței de a citi și de a frecventa biblioteca publică, la Secția pentru Copii a Filialei Oprișani a Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” s-a încheiat prima etapă a Proiectului de educație pentru lectură ”E vremea cititului!”.

Aceasta s-a desfășurat între 13 octombrie și 13 noiembrie 2017 și a avut   68 de copii  participanți care au lecturat 7965 de pagini.

La sfârșitul perioadei stabilite pentru lectură, în urma întâlnirii de la bibliotecă pentru discuția despre personajele, acțiunea și numărul paginilor citite, s-au stabilit și câștigătorii etapei I, care au fost recompensați cu cărți și diplome:  

  • Daria Cosmina Cloţa, clasa a V-a A (prof. Monica Rad) şi Andreea Gherman, clasa a III-a B (prof. Marcela Oltean) de la Şcoala Gimnazială Horea, Cloşca și Crişan;  
  • Mădălina Gheţi, clasa a IV-a A (prof. Laura Şuteu) de la Şcoala Andrei Şaguna – Structura şcolară primară Waldorf.

Etapa a  II-a a proiectului se va desfășura între 18 noiembrie și 18 decembrie, participanții fiind copiii din clasa a II-a C ( prof. Florentina Moldovan), clasa a III-a C (prof. Adela Bartha) şi clasa a IV-a A ( prof. Stanca Bărăian Surd) de la Şcoala Gimnazială ”Ioan Opriş”.

Proiectele de educație pentru lectură  destinate copiilor ocupă locul principal în cadrul obiectivelor instituției referitoare la educația non-formală deoarece, din punct de vedere social și educational, bibliotecile publice joacă un rol foarte important în formarea gustului și al practicilor de lectură. Ele oferă acces gratuit la cărți, impulsionând crearea de practici uzuale de lectură și inculcând lectura ca o valoare personală și socială.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS