20
Sun, Jan
72 New Articles

Expoziție - concurs regională cu implicarea a peste 400 de elevi din învățământul special și de masă

Diverse
Typography

Școala Gimnazială Specială – Centru de Resurse și Documentare privind Educația Integrată/Incluzivă (CRDEII), instituţie de învățământ special subordonată Consiliului Județean, organizează Expoziția-concurs Regională de Compoziții Plastice și Decorative „Copiii vestesc primăvara”.

Evenimentul are loc în perioada 23-26 aprilie, la Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană Cluj-Napoca, etajul I, situat pe strada Baba Novac nr. 2, expoziția urmând a fi deschisă oficial marți, 24 aprilie a.c, începând cu ora 11.00.

Proiectul se adresează elevilor cu cerințe educative speciale din clasele 0-VIII, scopul acestuia fiind acela de cultivare și valorificare a potenţialului creator al copiilor în contextul cunoașterii și promovării obiceiurilor și tradițiilor românești precum și a respectului și a sensibilității față de natură și de mediul înconjurător. În acest scop, copiii au fost antrenaţi în desfăşurarea unor acțiuni de pregătire și confecționare a produselor ce vor fi prezentate în cadrul expoziției, oferindu-li-se, așadar, oportunitatea de a se exprima artistic în mod public și de a fi o voce la nivelul comunității a cărei parte integrantă sunt.

„Copiii vestesc primăvara” este un concurs cultural-artistic în care sunt implicați peste 400 de elevi din învățământul special și din învățământul de masă din mai multe județe ale țării - Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Sălaj, Timiș etc., cu o parte din instituțiile participante Școala Gimnazială Specială - CRDEII stabilind deja parteneriate educaționale pe parcursul mai multor ediții.

Concursul face parte din cadrul Proiectului educațional Regional „Micii Artiști”, ediția a IX-a, fiind aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și inclus în Calendarul Activităţilor Educative Regionale și Interjudețene.

Biroul de presă
23 aprilie 2018

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS