Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Erasmus+ Transformăm România prin Învățare - conferința unităților de învățământ preuniversitar din mediul rural

Diverse
Tools
Typography

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj vă invită joi, 26 aprilie 2018, începând cu ora 10:30, la Conferința ReSTART pentru Educație de calitate în mediul rural, în sala de festivități a Liceului Teoretic ,,Bathory Istvan” din Cluj-Napoca.

În perioada iunie 2016-mai 2018 Inspectoratul Școlar Județean Cluj a beneficiat de un grant de 38.000 de euro pentru implementarea proiectului de mobilitate Erasmus+, 2016-1-RO01-KA101-023853 -  Consorțiu pentru formare prin mobilitate europeană, prin care personalul școlii din trei unități de învățământ preuniversitar din mediul rural care s-au alăturat consorțiului, au avut acces la formare continuă în context transnațional.

Astfel din Școala Gimnazială ,,Mihai Vodă“, din comuna Mihai Viteazu au beneficiat de formare șase cadre didactice, din Școala Gimnazială Nireș din comuna Mica, cinci cadre didactice, iar din Școala Gimnazială Viișoara, nouă cadre didactice și un mediator școlar de etnie rromă.

Cele 4 stagii de formare vizate de aceste unități de învățământ din mediul rural s-au desfășurat la Valencia și au vizat un pachet de competențe precum:  Setul de competențe vizate de prezentul proiect de mobilitate:

  1. construirea spiritului de echipă în școală,
  2. construirea spiritului de echipa în clasă,
  3. planificarea și managementul proiectelor europene de succes,  
  4. particularități individuale și de diversitate în comunități cu rromi,
  5. comunicare mai buna iîn limbile europene de largă circulație, engleza,  
  6. învățare și progres școlar individual,
  7. motivarea și satisfacția participării la educație,
  8. modalități de creare a unui mediu favorabil învățării care să motiveze și să aducă satisfacții școlare,
  9. oferirea spațiului pentru împărtășirea practicilor locale prin experiențe internaționale cu potențial de dezvoltare instituțională prin proiecte, dar și
  10. învățarea bazată pe proiecte (eTwinning).

Aceste competențe considerăm că sunt necesare oricărei organizații de învățare să se dezvolte pentru a face față provocărilor unei lumii globalizate, în care mobilitatea pieței muncii expune comunitățile rurale la o suită de efecte pe care resursa umană a școlii  trebuie să fie pregătită să le depășească, cu atât mai mult cu cât generațiile de absolvenți de astăzi vor susține piața muncii din România, țară membră a Uniunii Europene, în următorii 40 de ani.

După cum știți, unul dintre obiectivele Inspectoratului Școlar Județean Cluj este de a asigura egalitatea de șanse și calitatea actului educațional  pentru toți elevii, cu accent pe mediul rural.

Pentru a ne atinge acest deziderat, pentru a asigura un context adecvat de multiplicare a exemplelor de bune practică dezvoltate de aceste unități de învățământ, Inspectoratului Școlar Județean Cluj  vă invită să cunoașteți arhitecții unei noi realități pe care ne-o dorim în cât mai multe comunități rurale din județul Cluj, prin actualele și viitoarele proiecte ale Inspectoratului Școlar Județean Cluj și ale unităților de învățământ din mediul rural clujean, reprezentate la Conferința ReSTART pentru Educație de calitate în mediul rural.

Cu stimă,
Inspector Școlar General
Valentin Claudiu Cuibus
Inspector Școlar General Adjunct
Mariana Pop
Inspector școlar pentru proiecte  educaționale
Adriana Iacob

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS