15
Sat, Dec
104 New Articles

Concursul Naţional de Matematică pentru clasele IV-VIII „Olimpiada Satelor din România” ediţia a III-a, 11-13 mai 2018

Diverse
Typography

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a organizat  la Cluj-Napoca în perioada 11-13 mai 2018,  cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional de Matematică pentru clasele IV-VIII ,,OLIMPIADA SATELOR DIN ROMÂNIA”, concurs adresat elevilor care învaţă în unitățile de învățământ preuniversitar din mediul rural.

Evenimentul găzduit și desfășurat la Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu, din Cluj-Napoca a reunit 148 de elevi calificați în etapele anterioare şi 35 de profesori din 35 de judeţe ale ţării.

Acest concurs de profil este o continuare a proiectului OLIMPIADA SATELOR, competiție școlară pentru disciplina matematică, inițiată la Cluj-Napoca în anul 2010 și care s-a extins treptat, devenind o competiție de nivel regional - OLIMPIADA SATELOR DIN TRANSILVANIA - pentru un număr de 8 ediții succesive, ajungând să aibă astăzi anvergură națională.

Preşedintele de onoare a ediției naționale desfășurată la Clu-Napoca a fost dl. prof. univ. emerit dr. Dorel  Duca, de la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, iar președintele executiv a fost  dl. inspector școlar general, prof. Valentin Claudiu Cuibus al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

La finalul concursului au fost acordate 5 premii I, 5 premii II, 5 premii III şi  62 de mențiuni  oferite de către Ministerul Educației Naționale și de către sponsorii concursului.

Lotul judeţului Cluj la această olimpiadă a fost format din 5 elevi care au obţinut:1 premiu II, 1 premiul III şi 2 menţiuni, după cum urmează:

  • la clasa a IV-a, PREMIUL II, GLIGAN FLAVIU RAUL, Școala Primară Râșca-Pleș;
  • la clasa V-a, PREMIUL III, DRÂNDA IOANA, Liceul Teoretic Gelu VoievodGilău;
  • la clasa a VI-a, MENŢIUNE, TRIPON ANDRA IOANA, Școala Gimnazială Călățele;
  • la clasa a VIII-a, MENŢIUNE, ILIŞAN IACOB CRISTIAN, Şcoala Gimnazială Frata;

Inspectoratul Școlar Județean Cluj transmite mulțumiri tuturor partenerilor: Instituţia Prefectului Județului Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, precum și sponsorilor pentru implicare și pentru premiile generoase oferite elevilor.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS