Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Wed, May
112 New Articles

Practică arheologică în castrul de la Potaissa

Diverse
Typography

În data de 30 iulie 2018 în rezervaţia arheologică de la Potaissa va demara o nouă campanie de cercetări arheologice sistematice.

Studenţii de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca şi Universitatea “Pentru Maior” Târgu Mureş coordonaţi de profesorii îndrumători, alături de arheologii de la Muzeul de Istorie Turda îşi vor desfăsura practica studențească în unul dintre cele mai importante situri arheologice din zonă, iar dacă le va surâde norocul, vor avea prilejul să descopere – cu şpaclul şi pensula – artefacte romane, produse sau folosite de soldaţii din Legiunea V Macedonica. Şi în acest an săpăturile arheologice se vor executa la vest de porta decumana a castrului pentru identificarea unor noi complexe. Toate piesele descoperite vor intra în colecțiile Muzeului de Istorie Turda. După restaurare şi cercetare, cele mai semnificative obiecte pentru viaţa militară şi viaţa cotidiană din epoca romană vor deveni exponate de muzeu, fiind integrate şi expuse publicului larg în expoziţia permanentă de arheologie.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS