Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

PROIECT: Laborator de industrie alimentara la Turda

Diverse
Tools
Typography

Unul din proiectele pe care le are în vedere conducerea Colegiului "Emil Negruţiu" din Turda este şi cel privind înfiinţarea unui laborator de industrie alimentară în oraş.

Afirmaţia îi aparţine Timeei Gavrilescu, directorul de la "Emil Negruţiu", care preciza că există un parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, parteneriat în urma căruia la Turda să se înfiinţeze un laborator de industrie alimentară. "Doamna decan (prof. univ. dr. Sevastiţia Muste - n.r.) de la industrie alimentară (Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor în cadrul USAMV - n.r.)", mai spunea Timea Gavrilescu, fără să uite să adauge că instituţia de învăţământ turdeană beneficiază, pentru secţia de industrie alimentară, de cadre didactice tinere, dedicate meseriei şi care, prin elevii pregătiţi, chiar au rezultate la olimpiadele desfăşurate la disciplina respectivă: "avem profesori tineri la industrie alimentară, îşi pun sufletul şi la concursuri, la olimpiade, sunt rezultate pe industrie alimentară".
Tot la nivel de proiecte, Timea Gavrilescu amintea de necesitatea înfiinţării unei clase pe specialitatea mecanic agricol - în sistem de şcoală profesională - una din problemele principale fiind, până la urmă, costurile. "Ne costă o groază de bani, de exemplu, să acredităm clasă de mecanic agricol şi nu putem numai din clasa a X-a, şcoala profesională", explica directorul de la "Emil Negruţiu", adăugând că intenţia, totuşi, există: "la anul încercăm să introducem şi o clasă de mecanic agricol".
Amintind, în grabă, că "în vară o să plece trei elevi în Germania cu bursă în mediul agricol", Timea Gavrilescu vorbea şi de un alt proiect: un parteneriat între instituţia de învăţământ turdeană şi şcoala de şoferi "Cătălina" din Turda. Parteneriatul, fiind doar în stadiu de proiect, nu a fost încă stabilit, concretizat, însă, în urma încheierii unui astfel de parteneriat, elevii şi cadrele didactice de la Colegiul "Emil Negruţiu" din Turda pot urma cursurile şcolii de şoferi "Cătălina" beneficiind de o reducere de 40% a taxelor de şcolarizare. În cazul în care se va concretiza, proiectul se va referi doar la cazurile în care cursanţii şcolii de şoferi optează pentru cursuri în vederea obţinerii unui permis de conducere valabil doar pentru categoria B (amatori).  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS