Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Final de proiect Erasmus+ KA2 - ”Learning Through Outdoor Experience” - la Liceul Teoretic “Pavel Dan”

P. Dan
Tools
Typography

În  perioada 24-26 aprilie 2018, Nicoară Dorina Florica - director adjunct și Petruța Adriana – profesor de limba engleză,  de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii, au participat la activitățile care s-au desfășurat în Lituania, în cadrul ultimei reuniuni transnaționale a  proiectului Erasmus + KA2- ”Learning through Outdoor Experience”.

Proiectul amintit  are drept scop promovarea educației de tip „outdoor”, o educație ce utilizează medii culturale și / sau naturale drept contexte integrative de învățare. Pe parcursul celor doi ani de derulare, cele patru școli partenere  - din Lituania, Polonia, Macedonia și România -  au organizat în paralel activități cu aceeași temă, implicând elevi din grupa de vârstă 14-16 ani. Rezultatele și concluziile cadrelor didactice au putut fi  comparate și  analizate  în  cadrul Conferinței  Internaționale cu tema:"Modalități de integrare a activităților outdoor în curricula școlară", care a avut loc în prima zi a reuniunii: 24.04.2018. Celelalte două zile au fost dedicate concluziilor privind finalizarea proiectului: raportul final, produsele finale: site-ul proiectului,  ghidul metodologic, etc.

Diseminarea în rândul cadrelor didactice din școală, din comunitatea educațională, a cunoștințelor  și metodelor dobândite în timpul conferinței  are scopul de a conduce la crearea unei atmosfere specifice învățării, a unor contexte noi, stimulative care să producă un impact pozitiv asupra elevilor.

Reuniunea de proiect a constituit, pentru toți partenerii, un prilej de a cunoaște cultura, tradițiile și istoria poporului lituanian, dar și de a-și promova propriile valori și tradiții într-un context internațional.

Participarea la această activitate de formare a avut un impact pozitiv asupra  tuturor participanților, cadrele didactice având şansa de a acumula informaţii noi, de a face schimb de experienţă cu profesori din alte state europene, de a cunoaște sisteme educaționale din Europa. De asemenea dialogul cu membri ai comunității educaționale prezenți la conferință a creat contextul pentru  a  pune bazele unor colaborări viitoare la nivel instituțional, elevii noștri având astfel oportunitatea de a interacționa cu  elevi din spațiul european.

Pentru a afla mai multe informații despre activitățile desfășurate vă invităm să accesați site-ul proiectului: https://www.facebook.com/Outdoors-Learning

prof. Nicoară Dorina Florica,
prof. Petruța Adriana

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS