16
Sun, Dec
98 New Articles

Final de proiect Erasmus+ KA2 - ”Learning Through Outdoor Experience” - la Liceul Teoretic “Pavel Dan”

P. Dan
Typography

În  perioada 24-26 aprilie 2018, Nicoară Dorina Florica - director adjunct și Petruța Adriana – profesor de limba engleză,  de la Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii, au participat la activitățile care s-au desfășurat în Lituania, în cadrul ultimei reuniuni transnaționale a  proiectului Erasmus + KA2- ”Learning through Outdoor Experience”.

Proiectul amintit  are drept scop promovarea educației de tip „outdoor”, o educație ce utilizează medii culturale și / sau naturale drept contexte integrative de învățare. Pe parcursul celor doi ani de derulare, cele patru școli partenere  - din Lituania, Polonia, Macedonia și România -  au organizat în paralel activități cu aceeași temă, implicând elevi din grupa de vârstă 14-16 ani. Rezultatele și concluziile cadrelor didactice au putut fi  comparate și  analizate  în  cadrul Conferinței  Internaționale cu tema:"Modalități de integrare a activităților outdoor în curricula școlară", care a avut loc în prima zi a reuniunii: 24.04.2018. Celelalte două zile au fost dedicate concluziilor privind finalizarea proiectului: raportul final, produsele finale: site-ul proiectului,  ghidul metodologic, etc.

Diseminarea în rândul cadrelor didactice din școală, din comunitatea educațională, a cunoștințelor  și metodelor dobândite în timpul conferinței  are scopul de a conduce la crearea unei atmosfere specifice învățării, a unor contexte noi, stimulative care să producă un impact pozitiv asupra elevilor.

Reuniunea de proiect a constituit, pentru toți partenerii, un prilej de a cunoaște cultura, tradițiile și istoria poporului lituanian, dar și de a-și promova propriile valori și tradiții într-un context internațional.

Participarea la această activitate de formare a avut un impact pozitiv asupra  tuturor participanților, cadrele didactice având şansa de a acumula informaţii noi, de a face schimb de experienţă cu profesori din alte state europene, de a cunoaște sisteme educaționale din Europa. De asemenea dialogul cu membri ai comunității educaționale prezenți la conferință a creat contextul pentru  a  pune bazele unor colaborări viitoare la nivel instituțional, elevii noștri având astfel oportunitatea de a interacționa cu  elevi din spațiul european.

Pentru a afla mai multe informații despre activitățile desfășurate vă invităm să accesați site-ul proiectului: https://www.facebook.com/Outdoors-Learning

prof. Nicoară Dorina Florica,
prof. Petruța Adriana

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS