20
Sun, Jan
72 New Articles

Chimia - pasiune, performanţă... viaţă

V. Ungureanu
Typography

În data de 13 noiembrie 2012, în cadrul Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu” a avut loc o întrunire a cercului profesorilor de chimie din zona Câmpia Turzii – Turda, numită „Chimia -pasiune, performanţă… viaţă”.

Cu această ocazie, pe lângă cadrele didactice membre ale Cercului metodic al profesorilor de chimie din zona Câmpia Turzii au fost invitate, special, doamnele profesoare ieşite la pensie: Şeptelean Maria, Dăuceanu Lupescu Maria Ana, Gheregh Eleonora, Bândean Maria şi doamna director adjunct Cherecheş Monica.
Doaman Bândean a fost sărbătorită în cadrul cercului cu acest prilej, ca tânără pensionară.
La întrunire au participat şi câţiva elevi din colectivul clasei a X L3 a.
Întâlnirea cercului a început cu un moment inedit şi anume un experiment chimic realizat de doi dintre elevii participanţi la eveniment. Acest experiment a constat în reproducerea la o scară minimală a unui vulcan.
După această scurtă introducere a început dezbaterea propriu-zisă în care li s-a dat, rând pe rând, cuvântul doamnelor Dăuceanu - care a povestit despre viaţa sa de inginer chimist şi numeroasele brevete de inventator pe care le-a primit în decursul carierei sale - doamnei Gheregh care, la rândul său, a relatat întâmplări din viaţa sa de profesor al liceului nostru, doamnei Şeptelean şi, nu în ultimul rând, sărbătoritei zilei - domanei Bândean Maria - care a explicat faptele care au determinat-o să aleagă viaţa de profesor şi, mai târziu, cea de laborant chimist. Doamna Szabo Maria a vorbit, la rândul său, despre anumite cursuri pe care le urmează în diferite ţări ale Uniunii Europene.
Dezbaterea a avut loc la iniţiativa doamnei Bota Alina, dascăl de chimie în cadrul colegiului, şi a fost organizată în sala în care dânsa îşi exercită funcţia, anume sala 14. Apoi evenimentul a continuat în laboratorul 23 al liceului cu scopul de a rememora momentele deosebite pe care le-a trăit distinsa doamnă Bândean Maria în anii în care fost tehnician laborant la CTVU .  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS