Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Elevii de la Colegiul „Emil Negruțiu” combat bullyingul

E. Negruţiu
Tools
Typography

Luni, 20 martie 2017, începând cu ora 15.30, la Colegiul „Emil Negruțiu”, Turda a avut loc acțiunea publică „Fără ură, cu toleranță” pe tema combaterii bullyngului. Evenimentul face parte din cadrul concursului cu același nume inițiat de organizațiile Salvați Copiii și Ora de Net și susținut de Ministerul Educației Naționale.

Activitatea a fost susținută de elevii clasei a IX-a A, specializarea Tehnician veterinar, sub îndrumarea profesorului diriginte și al consilierului școlar. Acțiunea publică, având ca invitați părinți, elevi din celelalte clase, cadre didactice, precum și un reprezentant din partea Poliției Municipiului Turda – Biroul Ordine Publică, marchează a doua probă a concursului național, prima fiind o serie de activități de informare-conștientizare la clasă. A treia probă va consta în realizarea unui videoclip prin care participanții își propun să transmită concluzii și mesaje care să contribuie la diminuarea fenomenului de bullying în mediul școlar, respectiv cel online.

În cadrul prezentării, elevii au transmis mai departe informațiile pe care le-au primit și discutat în prealabil la clasă: ce comportamente intră în sfera fenomenului de bullying, ce roluri apar într-o relație de agresiune, cum contribuie stima de sine scăzută la a deveni agresor, ce poate face comunitatea (ceilalți elevi, școala, părinții) să prevină, să reducă și să împiedice fenomenul de bullying. Mesajul final al elevilor a fost „Nu deveni victimă, nici agresor!!! Spunem NU bullying-ului!!!”

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS