Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Pe Iosif Stegaru îl... săgeată | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography

Şi îl săgeată nu orice săgeată, ci una albastră, pe fond galben, într-un chenar tot albastru închis şi cu direcţie dreapta-sus. În cazul în care vă roade curiozitatea şi chiar vă încearcă necestitatea de a afla detalii, nimeni nu vă opreşte să citiţi în continuare.

Foarte direct vă putem spune că, la vernisajul la care vorbea despre culori şi tuşe, Iosif Stegaru a călcat în galben şi albastru. Ba chiar s-a mânjit şi de portocaliu, dacă e să ne luăm după alianţe.

Vorbind despre ceea ce îi aseamănă pe artiştii plastici Ioan Crişan şi Manole Ciui - prezenţi cu lucrări care pot fi admirate în această perioadă la Galeria Municipală de Artă Turda - Iosif Stegaru spunea că "este dorinţa de a face un LUCRU care să fie finisat şi BINE FĂCUT, cum se spune".

Ba mai mult, ca şi cum mesajul electoral nu ar fi fost rostogolit cât se poate de clar, Stegaru "recidivează". Referindu-se la perioada de tinereţe a lui Ioan Crişan - la ocupaţia acestuia de tipograf şi la influenţa pe care ceastă ocupaţie o are asupra lucrărilor sale - Iosif Stegaru a vorbit despre artistul plastic turdean amintind de "dorinţa LUCRULUI BINE FĂCUT, respectul pentru culoare şi pentru semn".

Cu alte cuvinte, cât ai zice "ein, zwei, polizei", Stegaru s-a şi scăpat cu un mesaj de campanie elecorală.

Acuma nu ştim dacă a fost intenţionat, nu ştim dacă a fost ţintit, dar mesajul a existat. De asemenea, nu ne interesează simpatiile politice ale lui Iosif Stegaru, însă asta nu ne opreşte să spunem că, la vernisaj, discursul său despre culori şi tuşe s-ar putea dovedi chiar subliminal prin culorile cu care s-a murdărit pe pantofii lustruiţi. Altfel spus, am putea doar aprecia că discursul cu reclamă alectorală a fost, până la urmă, unul bine făcut.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS