Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
110 New Articles

La Turda asfaltatorii falsează pe "Valurile Dunării"

Strofocle
Tools
Typography

O veste bună pentru locuitorii municipiului Turda vine din nou şi asta oricât ar încerca unii să dea de înţeles că Turda ar fi un municipiu "oropsit" şi vai de capul său, oricât ar încerca unii să spună că la Turda se întâmplă lucruri anormale.

Din nou a dat norocul peste municipiul Turda, un municipiu care, iată, şi-a găsit un loc de frunte într-un nou program pilot aplicat, probabil, la nivel naţional, dar mai cu seamă la Turda.

Aşadar, oraşul turistic Turda a fost ales pentru implementarea proiectului "Asfalt gata denivelat de nou!", un proiect îndrăzneţ care, pe lângă aspectul său inovator, pune la încercare răbdarea cetăţenilor taman în an electoral.

Una din lucrările executate recent pe strada 22 Decembrie 1918 din Turda (pentru cei mai "vechi" dintre cetăţeni cunoscută şi ca strada Armata Roşie) este dovada vie că cetăţenii sunt luaţi din nou de proşti de valurile unei campanii elecotrale în care cineva râvneşte la voturi desconsiderând pur şi simplu electoratul.

Că imaginea este mai mult decât o mie de cuvinte e una, dar că gradul de suportabilitate al cetăţenilor este pus cu tupeu la încercare de o administraţie care se zvârvoleşte să vină cu lucruri noi, inedite, pentru a surprinde un electorat letargic şi deja prea sătul de atitudini de prost gust, e alta.

Evident, potrivit zicerii conform căreia dacă vrei să faci cu adevărat un lucru găseşti o variantă de acţiune în timp ce dacă nu vrei să faci ceva ca lumea găseşti o scuză, ne aşteptăm ca bravii asfaltatori - plătiţi de la bugetul local, deci din banii dumneavoastră, ai celor cărora aceeaşi oameni le cer imediat voturile - ne aşteptăm la motive gen "păi asfaltul era proaspăt", "zona trebuia ocolită" etc. etc...

Păi dacă ştiţi că balega era moale, de ce nu aţi marcat cumva locul de intervenţie - odată pentru a nu deveni ridicoli cu lucrarea "de calitate" făcută, apoi pentru a face cât mai evident faptul că marea asfaltare anunţată înseamnă, de fapt, marea plombare sau, eventual, câte-o găleată de asfalt aruncată în gura celor care tot timpul îşi găsesc câte ceva de comentat - şi măcar asfaltul ăla aruncat parcă în scârbă ar fi avut o formă.

Ca orice proiect pilot, cel aplicat la Turda - "Asfalt gata denivelat de nou!" - are şi efecte secundare balcanice. De exemplu, la nivelul municipiului se mai pot observa zone în care ai impresia că fie s-a răsturnat roaba cu asfalt, fie a intrat în funcţiune principiul "hai, şefu', bagă şi la mine on pic de asfalt aicişa"...

Dacă ne uităm, însă, peste comunicatul cu care administraţia locală îşi dorea să mai astupe nişte guri nemulţumite de modul în care administraţia îi ia la mişto pe cetăţenii pe care ar trebui să îi reprezinte şi ale căror interese să le servească, strada 22 Decembrie 1989 nici nu apare în proiectul de asflatare, ceea ce înseamnă că "ciocu' mic, că acum noi suntem la putere" alături de "bucuria" că s-a plombat ceva deşi strada nu apărea în proiect.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS