Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Lipsa dispensarului este resimţită şi la Luncani. Ce spune primarul Tör | VIDEO

Interviu
Tools
Typography

Urmare a unei discuţii anterioare pe care am avut-o cu primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, despre dispensarul de la Gligoreşti şi chiar despre activitatea pe care asociaţia condusă de medicul Munteanu ar putea-o desfăşura în comuna Luna în cazul în care condiţiile necesare sunt îndeplinite, ar putea apărea o întrebare: cu locuitorii din celelalte sate ale comunei cum rămâne?

Reporter: Domnule primar, dacă e să vorbim despre Luncani, ce ar mai fi de făcut în acest sat al comunei? Presupunând că toată povestea cu societatea Napoca se încheie, ce ar mai rămâne de făcut? Sunt zone din sat unde mai este nevoie de intervenţii?

Laurenţiu Tör: Da, dacă e să vorbim de Luncani, sunt multe lucruri de făcut. Deci cred că aş mai avea nevoie de un mandat să le pot rezolva, să pot rezolva dispensarul, aşa cum am promis, să se poată rezolva canalizarea, aducţiunea de apă din satul de sus apoi asfaltarea străzilor din partea de sus a satului.
Ca lucrare distinctă în Luncani, pe zona în care s-a făcut canalizarea până la grădiniţa nouă - deci de la intrarea de către Târgu Mureş pe partea stângă - pe 1.500 de metri putem să facem trotuare şi am rezolvat, de asemenea, cu proiectul care la această oră se află pe masă. El trebuie doar pus în practică ca să facem trotuarul pe 1.500 de metri în satul Luncani. Este necesar pentru că acolo avem probleme cu copiii care vin la grădiniţă. S-ar putea folosi, aşadar, o parte a satului să se meargă pe un trotuar nou. Sunt foarte multe locuinţe şi intrările, de asemenea, vor fi legate de E60 iar aceste intrări costă mai mult având în vedere numărul de locuinţe.
Dar ceea ce facem noi acum la trotuarele din Luncani sunt, de fapt, reparaţii ale acestor trotuare care au fost stricate "cu ocazia" canalizării.

Rep.: La un moment dat am discutat despre înfiinţarea unui dispensar la Gligoreşti. Aş vrea să vă întreb care este situaţia la Luncani.

L.T.: La Luncani avem o problemă ţinând cont de faptul că, având în vedere locaţiile pe care le avem la această oră, sunt doar două posibilităţi.
În cazul în care copiii de grădiniţă vor merge la grădiniţa nouă făcută pe Măsura 322, am avea o locaţie acolo. A doua locaţie este în discuţie, e vorba de fostul dispensar vechi, unde a fost retrocedată clădirea bisericii reformate. Şi acolo am avea o locaţie care trebuie refăcută şi autorizată.
Am avut o discuţie cu preotul şi cu curatorul şef al bisericii reformate, urmând ca cele discutate să fie aduse la cunoştinţa consilierilor, ţinând cont că acolo trebuie făcute câteva renovări, iar preotul a cerut anumite condiţii pentru a se putea intra în această clădire.

Rep.: Şi, la modul concret, ce şanse sunt să existe un dispensar la Luncani?

L.T.: Există şanse, dar trebuie să vedem locaţia: ori la grădiniţă - la şcoala de sus, cum se spune - ori să închiriem, de la biserica reformată, fostul dispensar care a fost retrocedat ca proprietate a bisericii reformate.

Rep.: Şi în cazul în care s-ar rezolva problema locaţiei, există posibilitatea să aveţi medic, sau măcar un asistent?

L.T.: Da. Deja ştiţi că doctorul Munteanu a şi făcut remarca: atunci când avem dispensarul va putea asigura şi pentru Luncani medic care, de fapt, deserveşte în Luna pe toţi locuitorii care sunt în Luncani.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS