Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

PREVIZIBIL: Tragedia de la clubul bucurestean da frau liber aberatiilor marca "postac de facebook"

Agora
Tools
Typography

Deja aţi aflat de tragedia care a avut loc la un club din Bucureşti cu ocazia unei petreceri de Halloween, aşa că nu mai insistăm cu explicaţiile aici.

Cum era de aşteptat, pe reţeaua de socializare facebook deja au năvălit share-urile (distribuirile) cu tragedia şi lumea s-a apucat de comentat şi de dat cu mouse-ul şi cu tastatura peste distribuiri.

Tot cum era de aşteptat, aberaţiile (ca să nu zicem prostia sau, mai elegant, inadecvarea ori lipsa de înţelegere a valenţelor realităţii în care trăieşti) au şi ţâşnit pe reţeau de socializare.
Foarte concret, persoana A postează pe facebook un link către ştirea despre tragedie. În comentariile care încep să se reverse, aceeaşi persoană A postează fotografii explicite (cu morţi şi oameni resuscitaţi) de la nefericita tragedie.

Şi, culmea, dacă dai click pe una din fotografii observi că cineva - să zicem persoana B - a dat "like" la fotografie (to like = a plăcea) arătând, aşadar, că îţi place. Cum adică să dai like la o astfel de fotografie? Cum să spui, astfel, lumii întregi că îţi place, că apreciezi o astfel de fotografie?!

Şi, ca să vedeţi că "like"-ul dat de persoana B s-ar putea să nu fie o simplă "greşeală", o simplă inadecvare regretabilă sau o lipsă de înţelegere, aşa cum spuneam, a valenţelor lumii în care trăieşte, fotografia de mai jos vine ca un fel de dovadă - din anumite puncte de vedere chiar grotescă - a respectivei inadecvări, a respectivei lipse de înţelegere.

Adică persoana B (probabil crezând că fotografia a fost făcută de persoana A) o întreabă pe persoana A "erai şi tu acolo?" la care persoana A răspunde "n-am fost acolo... atâta îmi mai trebuia". Atunci persoana B continuă: "păcat!! nu am cuvinte"...

Poftim? Păi din simpla secvenţialitate a dialogului se deduce că persoana B regretă că persoana A nu a fost în mijlocul tragediei? Adică, aşa cum ar zice iubitorii de halloween, "WTF is this?".

Cel mai probabil, persoana B, prin "păcat!! nu am cuvinte" se referea la tragedia în sine, la faptul că oameni au decedat, că foarte mulţi oameni au fost răniţi... Dar să întrebi pe cineva dacă a fost acolo, acea persoană să îţi spună că nu şi tu să îţi exprimi, imediat, un regret (dar cu gândul în altă parte decât la răspunsul sub care îţi exprimi regretul) asta nu ne poate duce cu gândul decât la ceea ce spuneam şi anterior: inadecvare şi neînţelegere.

Dar, până la urmă, ăsta e facebook-ul şi dintr-unii, iată, scoate ce e mai bun...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS