Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

O noua galceava in Consiliului Local Turda: consilierul Lucian Cordis e certat cu limba romana

Agora
Tools
Typography

Consilier local la Turda din partea PNL (fost PD-L dar trecut şi pe la alte partide), Lucian Cordiş a simţit nevoia să intervină după aprobarea proiectului privind taxele locale la Turda în 2016.

Consilierul local a simţit nevoia să intervină şi să îşi expună punctul de vedere privind informaţiile apărute în presă cu privire la valoarea impozitelor (nu mai detaliem aici) şi să înfiereze (mama lor de jurnalişti! - asta e de la noi) pe cei care publică ce publică.

"Având în vedere ce a apărut în presa centrală, după părerea mea ar trebui să dăm clar spre acea publicaţie o dezminţire" spunea, plin de convingere, Lucian Cordiş oferind, totodată, un punct de vedere cât se poate de pertinent.

Deşi nu acesta e subiectul principal al acestui text, profităm de moment şi îl întrebăm pe Lucian Cordiş - chiar aşa! - de ce nu a dat administraţia turdeană drept la replică publicaţiei Capital sau TVR-ului sau cui a mai publicat informaţia în presa naţională? Unde este dezminţirea şi de ce administraţia turdeană nu a contrazis informaţiile apărute în presa naţională chiar acolo unde ele au apărut iar nouă să ne dea, eventual, un comunicat de presă cum că a trimis respectiva dezminţire (drept la replică sau cum îi mai spune Lucian Cordiş) către cei care au făcut primii publică informaţia? Oare de ce nu s-a trimis la ei?

Dar ce ne interesa, de fapt, din discursul consilierului local este altceva!

Tot Lucian Cordiş spunea: "Din punctul meu de vedere este lipsă de profesionalism cras pentru că ei anunţă în presă...". Cum? Adică "Poftiiim?". Ce e aia "lipsă de profesionalism cras"?

Păi în cazul în care adjectivul "cras" se referă la ceva care nu corespunde nici celor mai scăzute exigenţe, ceva ale cărui caracteristici negative sunt sub orice limită, ceva extrem în sens negativ, ia să vedem ce-a zis Lucian Cordiş de fapt! Dacă profesionalismul e cras (sub orice nivel), atunci lipsa profesionalismului cras (un fel de dublă negaţie, cum ar veni) înseamnă că într-adevăr e vorba de profesionalism la cei la care care se referă Lucian Cordiş, consilierul care, aşadar, prin propriile-i vorbe - iată! - îşi contrazice ideea pe care voia să o exprime.

Cel mai probabil consilierul PNL (fost PD-L, dar nu numai) o fi vrut să spună "lipsă crasă de profesionalism", ceea ce ar fi fost cu totul altceva. Dar n-a spus! N-a ştiut că aşa trebuie spus. Ei, cum n-a ştiut... Vorba cuiva: una-i voinţa, alta-i putirinţa!

Altfel, Lucian Cordiş, dincolo de autoimportanţa pe care o joacă în calitate de politician local, este un consilier care ia decizii pentru noi, care ridică mâna (mai la semn, câteodată) privind legile locale pe care noi să le respectăm şi care, cum ar veni, ne hotărăşte pe plan local destinele şi obligaţiile noastre de cetăţeni. Dar zicem că e bine, din moment ce a fost pe listă la PD-L...

Oricum, deja ne-am obişnuit... Ce mai contează? Poate nici aceste rânduri nu sunt importante pentru nimeni, ceea ce ar fi perfect plauzibil, pentru că altfel cum am ajuns unde am ajuns, ca naţie, cu astfel de conducători pentru destinele noastre? Şi, până la urmă, aşa se întâmplă când eşti politician dar vrei să impresionezi şi te iei de piept cu neologismele: te prind şi dau cu tine de pământ cât ai zice PNL, plus că te mai fac şi de râs.

Apropo, ca să evităm din start anumite comentarii ipocrite, absurde sau care denotă o lipsă crasă de înţelegere a ideii în sine, avem o întrebare: "Ce vină avem noi că Lucian Cordiş nu cunoaşte sensul cuvintelor în limba română şi mai şi face dovada acestei necunoaşteri prin propriile rostiri în şedinţe publice?".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS