Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

PMP Turda: Opriți orice finanțare către cultele religioase! Cetățenii au alte priorități!

PMP
Typography

Votul de la Referendumul organizat în 6-7 octombrie 2018 a demonstrat un lucru, cât se poate de clar: cetățenii au alte priorități, iar ”subiectele” importante pentru cultele religioase nu au niciun ecou în rândul oamenilor!

Tocmai de aceea, PMP Turda solicită administrației locale PSD să stopeze orice finanțare, directă sau indirectă a cultelor religioase, iar banii respectivi să fie folosiți în direcțiile prioritare considerate de cetățeni!

În mod normal, acest demers ar trebui pornit inclusiv de la nivel central, prin stoparea finanțării Bisericii Ortodoxe, astfel încât cetățenii României să nu mai suporte plata salariilor angajaților religioși, pentru că referendumul de ieri a arătat, mai mult ca niciodată, că suntem un stat laic, nicidecum unul religios!

”În fiecare an se cheltuie sume imense cu cultele religioase, iar preoții duc o viață de huzur, pe banii cetățenilor, pe de o parte prin salariul pe care-l primesc de la bugetul de stat (format din contribuțiile cetățenilor români), iar pe de altă parte prin contribuțiile enoriașilor, cu sau fără chitanță. Această situație trebuie stopată!

La nivel local, administrația locală trebuie să țină cont de eșecul Referendumului și să stopeze orice finanțare, directă sau indirectă, a cultelor religioase! Dacă reprezentanții Bisericii au credibilitate în rândul enoriașilor, îi vor convinge să trăiască din donațiile acestora!”, a spus președintele PMP Turda, Adrian Nap.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS