Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Legalitatea din Primăria Câmpia Turzii, pusă sub semnul întrebării de Dorin Lojigan

PNL
Typography

"Am convocat conferinţa de presă pentru a discuta despre legalitate şi despre aplicarea legii la Câmpia Turzii" au fost primele cuvinte cu care viceprimarul Dorin Lojigan şi-a început argumentarea organizării conferinţei de presă.

Concret, Dorin Lojigan amintea de revocarea sa din funcţia de viceprimar prin adoptarea, de către forul deliberativ al municipiului Câmpia Turzii, a hotărârii 96 din 21.08.2014, hotărâre atacată în instanţă de Dorin Lojigan, acesta primind câştig de cauză din partea instanţei fiind, astfel, repus în funcţie.

De asemenea, actualul viceprimar al municipiului Câmpia Turzii spunea că, deşi consilierii juridici din Primăria Câmpia Turzii ar fi sfătuit primarul să nu continue acţiunea în instanţă, acesta ar fi depus o contestaţie în anulare împotriva deciziei care l-a readus pe Dorin Lojigan în funcţia de viceprimar, contestaţie în anulare care nu a fost însuşită de Consiliul Local Câmpia Turzii şi care, într-un final, s-a dovedit inutilă, instanţa dându-i dreptate din nou lui Dorin Lojigan.

"Procesul a mers mai departe, primarul invocând în apărarea sa o HCL din 2013 (nr. 7 din 24 ianuarie) prin care i s-a dat un mandat general de reprezentare în instanţă şi pe 14 martie am avut ultimul termen de judecată la contestaţia în anulare şi am câştigat şi acest proces potrivit hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Cluj în dosarul 55/33/2016" spunea Dorin Lojigan, completând: "s-a respins contestaţia în anulare ca inadmisibilă, chiar dacă instanţa a luat în calcul mandatul general, deci nu s-a respins pe motiv că primarul n-ar fi avut mandat să promoveze acea hotărâre".

În opinia viceprimarului, "nu poţi să promovezi acţiuni în instanţă doar din dorinţa disperată de a scăpa de un om care vine şi îţi arată cum este bine să faci în Primărie, cu atât mai mult cu cât proprii tăi jurişti te informează şi îţi spun să nu promovezi o astfel de acţiune pentru că şansele de câştig sunt zero", Dorin Lojigan adăugând: "În 2012 s-a candidat în tandem: Dorin Lojigan viceprimar şi Radu Hanga Primar. Aceasta a fost dorinţa alegătorilor şi nu se impune ca, doar din ambiţii personale, să se treacă peste ceea ce în mod concret au stabilit trei instanţe de judecată până la acest moment".

Recunoscând că se declară amuzat de faptul că "şi acum în primărie se caută soluţii pentru a ataca şi această hotărâre", actualul viceprimar îşi exprima speranţa ca "primarul PSD Radu Hanga să nu promoveze ştiu eu ce altă cale de atac de orice natură pentru că nu face altceva decât să facă cheltuieli gratuite din banul public", Dorin Lojigan menţionând că doar în urma acestei ultime acţiuni în instanţă petenţii au fost obligaţi la plata a 2.500 de lei drept cheltuieli de judecată.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS