Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Comunicat de presă PNL Turda: Ziua Armatei Române - 25 octombrie 2016

PNL
Typography

Data de 25 octombrie este, în fiecare an, dedicată Armatei Române, instituție fundamentală a statului român. În această zi, în anul 1944, era eliberat orașul Carei de sub ocupația horthystă, definitivându-se, astfel, eliberarea Transilvaniei de Nord. Ziua Armatei Române a fost marcată pentru prima dată în anul 1951, în 2 octombrie, începând cu anul 1959 aceasta fiind sărbătorită în data de 25 octombrie. 

În amintirea luptelor purtate de Armata Română pentru eliberarea ultimei brazde de pământ românesc, în centrul municipiului Carei (județul Satu Mare) se află amplasat Monumentul Ostașului Român, un ansamblu arhitectural purtând semnătura sculptorului Vida Gheza și a arhitectului Anton Dâmboianu. Monumentul a fost inaugurat în anul 1964, fiind realizat din piatră albă. Pe obelisc este înscris textul: ”Glorie ostașilor armatei române, căzuți în luptele pentru eliberarea patriei”.

Fiecare zi de 25 octombrie este un prilej în plus de a ne aduce aminte de toți cei căzuți la datorie sub stindardul Armatei Române și o ocazie de a îndrepta gândurile noastre bune către toți cei care au ales cariera militară, fiind gata oricând să ducă mai departe gloria Armatei Române!

Organizația PNL Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS