15
Mon, Oct
134 New Articles

Deputatul PSD Cristina Burciu se pronunță pentru diminuarea poluării generată de autovehiculele vechi

PSD
Typography

Deputatul social democrat Cristina Burciu s-a interesat pentru cetățenii județului Cluj despre intenția Executivului de a introduce o nouă modalitate de taxare a autovehiculelor poluante. În acest sens, parlamentarul turdean s-a adresat oficial Viceprim-Ministrului Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, căruia i-a solicitat informații concrete despre acest subiect preocupant pentru oameni.

„România are o problemă gravă de poluare din cauza autovehiculelor cu norme de poluare Euro 2, 3 şi 4, acestea constituind marea majoritate a parcului auto naţional. După eliminarea timbrului de mediu, de la 1 februarie a.c., s-a avansat ideea unei noi taxări a maşinilor poluatoare, în funcţie de emisiile acestora. De asemenea, scoaterea timbrului de mediu a condus la introducerea în acest an în ţară a unui număr foarte mare de maşini poluante, fapt ce a afectat grav calitatea aerului”, a subliniat Cristina Burciu, în interpelarea trimisă conducerii Ministerului Mediului.

În finalul documentului, pentru corecta informare a clujenilor, deputatul PSD a solicitat răspuns la următoarele întrebări: „1. Ce metodă credeţi că ar trebui aplicată în vederea introducerii unor măsuri pecuniare autovehiculelor poluatoare?; 2. Câte maşini cu Euro 2, 3 şi 4 au ajuns în acest an, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?; 3. Care este situaţia actuală a parcului auto naţional din punct de vedere al autovehiculelor poluante?”.

„Renunțarea la timbrul de mediu a avut drept consecință achiziționarea de către români a unui număr important de mașini la mâna a doua, fapt ce a determinat atât creșterea gradului de poluare, cât și intensificarea valorilor de trafic în toată țara. Sper ca Guvernul să identifice cea mai potrivită măsură pentru a rezolva aceste probleme, dar, în același timp, cu impact nesemnificativ pentru oameni”, a conchis deputatul PSD.

Biroul de Presă al deputatului PSD Cluj Cristina Burciu
31 octombrie 2017

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS