Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Scrisoare deschisă a deputatului Mircea Vicențiu IRIMIE, candidat ALDE, la Primăria Municipiului Turda

ALDE
Typography

“Stimate domnule Candidat”, vă doresc sănătate. Bucurii și împliniri celor dragi, dar dumneavoastră în mod special vă doresc sănătate.  

Când vă privesc văd un om obosit, copleșit și epuizat. Și îmi este milă. Dar dumneavoastră, prin atitudinea pe care o aveți, doriți să arătați tuturor turdenilor și interiorul pe care îl aveți, caracterul slab, atitudine neprincipială și jocuri murdare.

Dragi turdeni, sunt atacat în mod repetat în această campanie electorală de un ,,Stimabil Candidat " care, neavând proiecte și soluții pentru Turda, a considerat că se poate clasa mai bine denigrându-și contracandidații. Se pare că eu îl încurc cel mai mult pentru că în mod repetat mă atacă și mă defăimează cu ajutorul unui jurnalist venit de la Cluj care a încropit la urgență o publicație la comanda ,,Stimabilului Candidat" sau cu ajutorul unui om care de peste 20 de ani își duce viața în baruri și împreună concep știri sau satire la adresa mea. Cel mai adesea aceste atacuri se lansează când eu sunt în drum spre București, știind că trei zile sunt ocupat de dimineața până seara, astfel bazându-se pe reacția mea târzie.  

Pot să ignor aceste mârșăvii, dar sunt dator să vin cu corecții ale acestor dezinformări în fața turdenilor. 

“Stimate domnule Candidat”, Roland Impex, societatea pe care eu am înființat-o în 1992, a fost alături de alte firme remarcabile, colacul de salvare pentru comunitatea turdeană. În plină tranziție, pe un fond de regres economic lipsit de o viziune pozitivă a guvernanților, când așa zișii „investitori” au tăbărât în România, cumpărând pe bani mărunți întreprinderile, când toate fabricile reduceau personalul sau închideau porțile, eu, Mircea Irimie, alături de alți întreprinzători turdeni am creat locuri de muncă și împreună am preluat în foarte mare parte personalul disponibilizat de întreprinderi.  

Pe un fond în care marile societăți de stat nu își plăteau impozitele, noi, micii întreprinzători, eram cu plata la zi, cu salariile plătite, dar din păcate și cu o avalanșă de controale care pot spune ca ne asupreau în fiecare zi.

“Stimate domnule Candidat”, atâta timp cât eu am deținut firma Roland am acordat peste 20 000 de salarii și am plătit peste 500 de miliarde lei vechi impozite. În firma Roland am format sute de muncitori care astăzi stăpânesc meserii frumoase (brutari, patiseri, cofetari, bucătari, ospătari, lucrători comerciali, gestionari, contabili, etc.), peste 100 de mame încadrate în munca la Roland au adus pe lume copii și peste 100 de tineri și-au completat studiile. Am fost mereu apropiat și deschis față de toți angajații mei și i-am susținut cât de mult am putut. Pe o parte i-am cununat și le-am botezat copiii.

Dumneavoastră,  domnule Candidat? 

Când unii în Turda dezmembrau  unități de stat emblemă, eu am construit cea mai mare fabrică de panificație construită în România după revoluție. Peste 6.800 de metri pătrați construiți, cu zece cuptoare, capacitate de producție de peste 20 de tone și cu peste 150 de angajați.  Dacă în urma cu câțiva ani la Turda erau 20 de brutării, astăzi se mai produce pâine doar în 3. Iar în proporție de 90 % pâinea se produce în fabrica pe care eu am construit-o. În această fabrica s-a păstrat tradiția panificației. 

Jurnalistul dvs. a prezentat firma Roland ca un dezastru condus de un manager lipsit de performanță. Eu vă contrazic. Oriunde eu, Mircea Irimie, am pus mâna se cunoaște. Toți turdenii știu cum arătau și cum am transformat spații care au ajuns în degradare. Și dau ca exemplu doar câteva: Milenium, Supermarketul din Micro I sau cel de la Materna, Fabrica de Produse de Panificație, etc. 

S-a prezentat firma Roland ca fiind împovărată de datorii. Eu vă spun că patrimoniul și activele firmei Roland depășeau cu mult împrumutul bancar. 

Roland Impex s-a vândut la începutul lunii ianuarie 2011, iar la bancă nu aveam nici un leu restanță. Există credit în derulare pentru că eu niciodată nu am deținut sume atât de mari încât sa fac investițiile din buzunar, ci prin împrumuturi bancare asemeni tuturor întreprinzătorilor turdeni. 

Ați prezentat date în mod eronat și vă contrazic. În anul 2010 firma Roland a achitat spre bancă conform contractului de credit aproximativ 600.000 de Euro rate și dobândă. Dacă Roland nu era solvabil, cum s-ar fi putut acest lucru?

Ați prezentat faptul că Roland ar fi fost tot timpul cu impozite neachitate către stat. Vă contrazic! Roland Impex a devenit la acea vreme unul dintre cei mai mari producători de panificație și patiserie din România. Desfacerea producției se făcea în proporție de 40% prin comercianții mici și medii, 40% prin marile supermarket-uri și 20% prin unitățile de stat (spitale, case de copii, case de ajutor social, case de vârstnici, penitenciare, programul cornul și laptele).

Dacă Roland ar fi fost cu impozitele neachitate, cum ar fi putut participa la licitațiile electronice? Primul criteriu de înscriere la licitație este prezentarea certificatelor fiscale care să ateste faptul că participantul nu are nici o datorie către bugetul de stat și bugetul local.

“Stimate domnule Candidat”, prin jurnalistul dvs. v-ați legat de fosta mea firma și de asemenea de firma băiatului meu. Eu nu îmi permit să mă leg de firmele dvs. sau ale oricui altcineva și de asemenea de firmele copiilor personalităților din Turda.

Băiatul meu, Flaviu, a terminat Nutriția la Facultatea de Medicina și Farmacie, iar datorită pasiunii pe care o are încă din studenție și-a înființat firma Flavius Nutriția. Au trecut mai bine de șase ani de la înființare și activitate, iar pierderea pe care ați prezentat-o se datorează investițiilor făcute în firmă pe parcursul anilor. În prezent, în proporție de 90%, aceste investiții sunt amortizate, la sfârșitul trimestrului I din anul 2016 firma a înregistrat un profit de 18.639 lei și zero datorii la bugetul de stat și asigurări.  

“Stimate domnule Candidat”, sunt un om onest și cinstit, modest și respectuos. Îmi cunosc locul și măsura. Sunt un om muncitor și devotat. Nu jignesc și nu atac pe nimeni. Va trece și această campanie cum au trecut și altele, dar turdenii vor ști mai bine ca oricând cine și ce fel de oameni suntem. Eu sunt tânăr și sincer și am să umblu cu fruntea sus. Dumneavoastră? Am fost unul dintre cei mai buni întreprinzători și am construit în Turda edificii care rămân pentru totdeauna, am fost fost cel mai harnic Viceprimar și sunt cel mai activ și implicat Parlamentar pe care Turda l-a avut din ‘89 până astăzi. Spun aceste lucruri cu modestie, dar cu o deosebită mândrie.  

Iubesc Turda și sunt oricând dispus sa susțin orice proiect sau să fac parte din orice echipă care este în slujba acestei comunități.  

Sunt două lucruri care ne diferențiază în această campanie: 

TURDA - FRUMOASĂ  versus  TURDA – REALĂ.

Eu promovez, dumneavoastră denigrați. 

“Stimate domnule Candidat”, sunt oameni deosebiți înscriși în candidatura pentru fotoliul de Primar. Fără a dori să vă aduc un neajuns spun sincer că oricare este mult mai bun și într-o mult mai mare măsură mai potrivit decât dvs. pentru această funcție.  

Și turdenii știu acest lucru indiferent de tertipurile ascunse sau jocurile de stat de culise. 

Încă o dată vă doresc multă sănătate!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS