Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Eveniment în 21 aprilie 2017: Repere culturale armenești - Istorie și memorie în secolul XX

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în data de 21 aprilie 2017, de la ora 10, evenimentul Repere culturale armenești. Istorie și memorie în secolul XX, dedicat promovării artei, culturii, memoriei și identității comunității armene din România.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Armenilor din România, Institutul de Armenologie al Universității Babeș-Bolyai și Școala Doctorală de Relații Internaționale și Studii de Securitate, UBB.

La eveniment va participa: E.S. Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armenia în România. De asemenea, va avea loc o dezbatere bazată pe prelegerile invitaților privind istoria comunității armene din România secolului XX, unde temele principale vor gravita în jurul genocidului armean, a migrației post-genocid, a integrării și aportului cultural al comunității armene în peisajul socio-cultural românesc,  respectiv a perspectivelor pentru Armenia si comunitatea armeană din România în lumina evoluțiilor globale din sec XXI.

Cu această ocazie, de la ora 13, va avea loc și vernisajul expoziției artistului contemporan Ovidiu Panighianț, ale cărui lucrări vor fi găzduite de instituție până în data de 28 mai, acestea fiind incluse în circuitul expozițional special organizat pentru Noaptea Muzeelor, respectiv Zilele Clujului.