Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Expoziție de fotografie la MACN - Vasile Dorolți, Silviu Gheție, Oleg Tishkovets

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada 22 iunie - 9 iulie 2017, expoziţia de fotografie a artiștilor Vasile Dorolți, Silviu Gheție, Oleg Tishkovets.

Expoziția eveniment prezintă trei artiști reprezentativi ai artei fotografice din România, membri ai Grupului „7 zile” din Baia Mare.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 22 iunie 2017, ora 17, în sălile de expoziţii ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Piaţa Unirii nr. 30, curatorul expoziției fiind Feleki Istvàn, cadru didactic al Universității Babeș-Bolyai.

În cadrul evenimentului, Vasile Dorolți este prezent cu proiectul „Oameni și Cruci”, iar Silviu Gheție și Oleg Tishkovets cu o selecție din portofoliile de autor. Lucrările artiștilor reflectă dinamica vieții maramureșene.

Vasile Dorolți a început sa fotografieze la începutul anilor 1980. În vremea studenției devine membru al grupului de creație de pe lângă Fotoclubul “Universitatea” din Cluj-Napoca și membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România (până în anul 1989). Participă la numeroase expoziții de grup și expune personal în București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Suceava, Botoșani, Oradea, Iași. Este prezent cu expoziții  și în străinătate: Franța, Ungaria, Polonia, Spania, Olanda.

Silviu Gheție fotoreporter în presa locală, este martorul discret, vigilent, observatorul atent și fotograful dedicat cotidianului banal, vieții de zi cu zi. Selecția expusă în cadrul expoziției de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca ne pune în față - onest, cu umor și ironie - câteva file din jurnalul întâmplărilor și al evenimentelor la care cei mai mulți dintre noi am fost și martori și actori. Silviu Gheție a publicat în: Clipa, Graiul MM, Archeus Baia Mare, Dilema, Numai pentru tine, Povești Adevărate, Gazeta Sporturilor, Foto-model, Academia Cațavencu, Formula As, Poesis, Kilometrul Zero, Exces (România), Der Spiegel (Germania), Kurier (Austria), Rzeczopolita (Polonia), Lenswork (SUA), D Photo (Ucraina) etc. Artistul a expus în România, Olanda, Germania, Ungaria, Bulgaria, Belgia etc.

Oleg Tishkovets s-a născut în 1961 la Kiev, a absolvit cursurile Facultății de Arhitectură din Kiev și lucrează ca restaurator de icoane. Artistul a realizat o serie de grafică și fotografii ale caselor vechi din Kiev. În mai 2002, Oleg Tishkovets devine membru al Asociației Fotografice „7 zile” din Baia Mare. Lucrări ale artistului se găsesc în colecții personale din: Israel, Germania, SUA, Austria, România, Ungaria, Franța, Rusia, Estonia, Canada.

Expoziţia rămâne deschisă publicului până în data de 9 iulie 2017, de miercuri până duminică inclusiv, între orele 10-17.