Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Biblioteca Municipală Turda întreabă: “Cui i-e frică de vrăjitoare?”

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu”   și  Muzeul de istorie organizează, în perioada 29 mai-8 iunie,   Expoziția pentru copii ”Cui i-e frică de vrăjitoare ?” destinată sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului.

Expoziția cuprinde marionete și păpuși waiang kulit, realizate  la Secția pentru Copii a bibliotecii, în perioada 2006-2018, reprezentând personaje ale poveștilor animate cu marionete și  teatru de umbre.

Poveștile animate, care se desfășoară de 13 ani la Secția pentru Copii din zona centrală, fac parte din programul bibliotecii destinat educației pentru lectură a copiilor,   fiind una din cele mai îndrăgite activități la care participă, pe parcursul fiecărui an școlar, sute de copii (974 în anul 2017). Repertoriul bibliotecii se îmbogățește aproape în fiecare an cu  noi povești, existând până în prezent 11 povești animate cu marionete și 6 povești animate cu teatru de umbre.

Deschiderea expoziției are loc în data de 29 mai, ora 12, 30 la Muzeul de istorie, str. B. P. Hasdeu nr.2, prin prezentarea unei lecturi animate pentru copiii participanți. Alte lecturi animate vor fi prezentate în 30 și 31 mai,  la aceeași oră  (12, 30) .

Expoziția poate fi vizitată pe tot parcursul perioadei menționate, 29 mai - 8 iunie,  iar la cerere, pe bază de programare la numărul de telefon 0743 312 812, Muzeul organizează atelierul  interactiv ”Micul păpușar.” Prețul unui atelier este 10 lei/elev.