Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

Eveniment la MACN: Expoziţia “Incursiune în arta lui Kusztos Endre” - Vernisaj: 18 august 2018, ora 18.00

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Primăria Orașului Sovata, organizează, în perioada 18 august – 2 septembrie 2018, expoziția „Incursiune în arta lui Kusztos Endre”/„Betekintés Kusztos Endre Művészetébe”.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 18 august 2018, de la ora 18, în prezența managerului Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Lucian Nastasă Kovács și a curatorului expoziției, Iakob Attila.

Kusztos Endre, pictor și grafician transilvănean, s-a născut în 1925 în localitatea Ghindari. În 1949 se înscrie la Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” unde, sub îndrumarea lui Miklóssy Gábor, își obține diploma în 1955. În perioada 1962-1965, lucrează în cadrul muzeului din Sângeorgiu de Pădure. În 1961, cu ajutorul lui Gy. Szabó Béla, întreprinde un drum de studiu în Uniunea Sovietică, unde peste un deceniu (ca reprezentant al Uniunii Artiștilor Plastici) va efectua o serie de călătorii. Din anii `70 este o prezență constantă a coloniilor de artiști din Makó, Lăzarea, Zimnicea, Valea Nucarilor, respectiv Medgidia. Pe parcursul carierei, a devenit cunoscut pentru desenele în cărbune, care de multe ori ilustrează peisaje din zona Târnavei Mici, Praidului și a Sovatei.

Expoziția din Cluj prezintă 30 de lucrări ale artistului, care denotă nu numai talent înnăscut și dibăcie, ci și o viziune profundă, cu un mesaj clar, care ne introduce în universul unic al desenului lui Kusztos.