Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

De Dragobete sărbătorim românește la Câmpia Turzii

În mitologia populară românească, Dragobete era zeul tânăr al Panteonului autohton cu dată fixă de celebrare în același sat, dar variabilă de la zonă la zonă (...), patron al dragostei și bunei dispoziții pe plaiurile românești, fiind identificat cu Cupidon, zeul dragostei în mitologia romană, și cu Eros, zeul iubirii în mitologia greacă. Din punct de vedere mitologic, Dragobete era considerat a fi fiul Babei Dochia.

În cultura populară, data de 24 februarie este data de celebrare a iubirii prin intermediul sărbătorii de Dragobete.

Așadar, pentru a rămâne fideli culturii și tradițiilor românești, administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii organizează, în data de 24 februarie 2019, un eveniment intitulat „Dragobetele, sărbătoarea iubirii”.

Cu acest prilej, pe scena Sălii de Spectacole „Mircea Mihășan” a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” din orașul nostru vor evolua Elisabeta Guzu și Cosmin Mocean, într-un spectacol de folclor, presărat cu o scenetă comică și un concurs cu premii, moderat de Adrian Soporan.

INTRARE LIBERĂ!

Direcția Relații cu Comunitatea