Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

LA VIDA LOCA - eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru jurnalistul Emil Hălăştuan - la Fabrica De Timp Liber din Turda, pe 9 aprilie, de la ora 19:00

Evenimentul este dedicat strângerii de fonduri pentru jurnalistul turdean Emil Hălăștăuan.

Despre cauza socială a concertului
Hălăștăuan Emil – 58 de ani
Jurnalist
Suferă de stenoza arterelor carotide. Pentru rezolvarea problemei se impune o intervenție chirurgicală (endarterectomie). Din cauza altor afecțiuni de care suferă pacientul, dintre instituțiile medicale contactate, doar doctorii de la Spitalul Universitar Saint Luc din Bruxelles (Belgia) s-au declarat dispuși să efectueze, în bune condiții, intervenția chirugicală necesară, una apreciată drept riscantă.
Costul estimativ al operației, comunicat de administrația Spitalului Universitar Saint Luc, după consultarea pacientului de către profesorii universitari dr. Robert Verhelst, respectiv Frank Hammer, se ridică la circa 7500 de euro.

Odată cu noul program La Vida Loca “Bridges”, virtuosul flautist de origine română, Matei Ioachimescu și versatilul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, artiști stabiliți la Viena, ale căror cariere cunosc consacrarea internațională, creează o lume muzicală nouă, dar care pare cunoscută în același timp. Proiectul extraordinar La Vida Loca, aflat la cea de-a patra ediție, testează limitele celor două instrumente, setează noi impulsuri și aduce un suflu nou repertoriului cameral. Într-o lume din ce în ce mai fragmentată, cei doi artiști creează punți între diferite stiluri muzicale, mixând muzica clasică, contemporană, cu cea de jazz, rock, sau world music. Imensa bucurie de a cânta, virtuozitatea explozivă și sunetul inconfundabil al flautului lui Matei Ioachimescu, totul presărat cu mult umor și energie, stau la baza succesului internațional al proiectului LA VIDA LOCA, proiect ce promite iubitorilor muzicii momente de pură încântare și o binevenită evadare din cotidian.

Despre artiști
Despre Matei Ioachimescu, spunea celebrul compozitor finlandez Kalevi Aho: ,,Cântatul lui a impresionat profund publicul, după fiecare concert mai mulți spectatori au izbucnit în lacrimi, iar aplauzele au fost neobișnuit de lungi. Matei Ioachimescu face parte dintre cei mai mari flautiști, pe care i-am ascultat.”
Flautist român de renume, Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitaluri cross-over.
Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse (Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation) și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa, pe scene europene și japoneze precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory Hall.
Albumul de debut împreună cu pianista Cătălina Butcaru, intitulat ,,Lumiere", este considerat de către criticii de specialitate un produs de referință pentru aceste două instrumente.
Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, i-a fost încredințat titlul de ,,Ambasador al Integrării" în anul 2013, de către actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz. Este invitat ca membru al juriului în competiții internaționale și susține workshop-uri în Austria, Japonia, Ungaria, România și Croația.

www.mateiioachimescu.com

Alfredo Ovalles s-a format ca muzician complex și versatil în orașul său natal - Caracas, în Venezuela, la Baylor University din Statele Unite ale Americii și la Universitatea de Muzică din Viena.
Are o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra. Pe lângă recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaborează cu Orchestra ,,Frederic Chopin” din Gdańsk - Polonia, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câștigător al unor competiții internaționale importante, precum Osaka International Music Competition sau ,,Franz Schubert” Competition din Bulgaria.
Alfredo Ovalles este un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, care colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

www.alfredoovalles.com

Vă aşteptăm cu drag!