Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
115 New Articles

Etapa de la Turda a Patrulei Airsoft România 2019

Sport
Tools
Typography

Sâmbătă, 6 aprilie, în Parcul Central din Turda - dar nu numai - a avut loc cea de-a doua ediţia a Patrulei Airsoft România găzduită de clubul turdean de airsoft ACS Ludus Dacicus la Turda, după ce o altă ediţie a fostă găzduită cu un an în urmă.

De asemenea, etapa Patrulei Airsoft România de la Turda a fost a doua etapă din cele 6-7 etape de calificare ce au loc pe parcursul unui an, prima etapă având loc la Bistriţa, la finele lunii martie, următoarea fiind programată a se desfăşura la Făgăraş, în luna mai.

La etapa de la Turda au fost prezenţi nu mai puţin de 60 de participanţi de la 10 cluburi de airsoft din ţară, aceştia venind din oraşe precum Bistriţa, Braşov, Cluj, Constanţa, Deva, Miercurea Ciuc sau Târgu Jiu.

În competiţii participă minim cinci echipe. Azi la Turda avem 10 echipe a câte 6 participanţi, fiecare având un rol specific în cadrul echipei: team leader, medic, lunetist, grenadier, puşcaş şi navigator” a explicat Paul Năstase, preşedinte al clubului ACS Ludus Dacicus Turda, acesta precizând că în afară de etapele de calificare ce au loc pe parcursul anului urmează etapa finală care este, în general, organizată de unul din cluburile fondatoare la nivel naţional a Patrulei Airsoft România, cluburi cum ar fi DAC Deva, CSA Braşov, Super Daddys Alba Iulia sau Renegades Cluj.

Etapa de la Turda a fost definită de Paul Năstase ca fiind printre cele mai grele etape ale Patrului Airsfot România mai ales având în vedere locul de desfăşurare, anume clădirea neterminată a casei de cultură din vecinătatea clădirii Primăriei Turda, unde au avut loc probele de combat (de luptă), probele de tir şi grenadă având loc în Parcul Central în timp ce proba de aorientare a avut loc în centrul istoric al municipiului.

Etapa de la Turda este una dintre cele mai grele din cauza dificultăţii pe care o pune locaţia, casa de cultură, o clădire cu foarte multe spaţii, cu foarte multe încăperi, unele dintre ele sunt întunecate, concurenţilor fiindu-le foarte greu să «cureţe» camerele” explica Paul Năstase adăugând, despre proba de orientare: “Proba de orientare a fost în centrul istoric al municipiului tocmai pentru a populariza acest sport şi de a fi aproape de spectatori pentru ca oamenii să vadă concurenţii în probele care nu presupun schimb de focuri.”.

Totuşi, cetăţenii cu care s-au întâlnit echipele competitoare pe teren nu păreau să fie foarte surprinşi. “Anul trecut cetăţenii au fost mai surprinşi, dar având în vedere că suntem la a doua patrulă la Turda şi am organizat diferite evenimente în parc - cu ocazia Zilelor Turzii sau a altor evenimente desfăşurate în parc - oamenii s-au familiarizat cu noi, s-au obişnuit să ne vadă în peisaj şi mi-au spus chiar concurenţii că au fost surprinşi că oamenii nu s-au speriat de ei” mai spunea preşedintele ACS Ludus Dacicus.

În altă ordine de idei, Paul Năstase preciza că, în ceea ce priveşte etapa de la Turda a Patrulei Airsoft România, clubul de la Turda, în calitate de organizator, încearcă să ofere ceva în plus concurenţilor, să îi surprindă “pentru a nu crea sentimentul de repetabilitate, având în vedere că sunt 10 probe predefinite care trebuie efectuate la fiecare etapă” şi asta cu atât mai mult cu cât în cadrul fiecărei etape sunt atât probe individuale cât şi probe de echipă, toate fiind pe punctaj şi contra timp, la final calculându-se un coeficient care oferă punctajul în funcţie de care se stabileşte şi clasamentul pe etapă.

Nu în ultimul rând, preşedintele clubului turdean de airsoft, ACS Ludus Dacicus, organizatorul etapei de la Turda, a precizat că “Echipa de la Turda nu a participat având în vedere că este organizator. Nu are concurent pe teren. Nu e corect să fii organizator şi să fii şi concurent. Şi aşa e regula la toate etapele din ţară: ca organizatorii să nu aibă echipă pe teren.”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS