Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Pascal' Art - o expoziţie cu gândul la sărbătorile pascale

Artă
Tools
Typography

Peste 50 de lucrări de pictură, sculptură şi fotografie aşteaptă iubitorii de artă într-o nouă expoziţie amenajată în Galeria Municipală de Artă de la Turda.

Purtând un titlu sugestiv - Pascal 'Art - expoziţia a fost deschisă prin vernisajul care a avut loc vineri, 18 martie, cu începere de la orele 18.00.

Exprimându-şi admiraţia faţă de decanul de vârstă al societăţii filarmonia Turda - Ioan Crişan - artistul Iosif Stegaru spunea despre acesta că "la peste 80 de ani este un exemplu de vivacitate şi de creaţie, domnia sa ne dă un exemplu".

Referindu-se, pe rând, la lucrările expuse, acelaşi Iosif Stegaru admira diversele evoluţii ale artiştilor expozanţi, remarcând culorile vii, care introduc privitorul în anotimpul renaşterii, primăvara, totodată observând şi imbinarea dintre lucrările diverse ale diverşilor artişti expozanţi.

De asemenea, Iosif Stegaru a remarcat atât prezenţa tinerei Diana Şinteuan - elevă la liceul de artă din Cluj-Napoca - precum şi evoluţia, ca stil, a Ancăi Kiş - ce care "şi-a dat drumul cu dezinvoltură mâinii şi apare cu lucrări din ce în ce mai bune" - un membru mai nou al societăţii culturale Filarmonia Turda.

La cele trei lucrări în tonuri închise semnate de Vasile Taşcă, Iosif Stegaru s-a referit în mod special folosind cuvintele "noaptea de Înviere".

O prezenţă nouă la vernisaj a fost şi Cristina Oprea cea care de curând a început o serie de interviuri cu artişti membri ai societăţii Filarmonia Turda.

Absolventă a Universtăţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi în prezent doctor în arte vizuale, Cristina Oprea a început, de curând, o serie de emisiuni la postul local Turda TV - de asemenea scriind şi pentru publicaţia Turda Manifest - şi şi-a propus să îi intervieveze pe toţi artiştii membrii ai societăţii Filarmonia Turda.

"Îmi face o deosebită plăcere să ştiu că din când în când este câte un vernisaj aici şi ne întâlnim ca într-o familie pentru că eu cred că suntem o familie unită în care, chiar dacă uneori mai sunt probleme, ne îmbărbătăm unii pe alţii şi mergem mai departe" spunea şi Dumitru Popa, la rândul său prezent cu lucrări în cadrul expoziţiei Pascal' Art.

Pe lângă cele două lucrări de sculptură semnate Iosif Stegaru sau pe lângă cele 12 fotografii realizate de Ovidiu Cosac, Maria Ilişiu şi Nicuşor Ţigănilă, un număr de 40 de picturi pot fi admirate în expoziţia în care se reunesc lucrări aparţinând unor artişti precum Flaviu Bugnariu, Manole Ciui, Maria Cristea, loan Crişan, Tibi Gherman, Maria llişiu, Anca Kiş, Maria Moldovan, Larisa Oniş, Dumitru Popa, Felicia Răcean, losif Stegaru, Diana Şinteuan, Vasile Taşcă şi Cornelia Vidraşcu.

Expoziţia Pascal' Art este deschisă până pe data de 15 aprilie.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS