Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Creaţia literară înaintea artei fotografice?

Artă
Tools
Typography

Nici n-a apucat să îşi spună complet cuvântul cu prima expoziţie personală de fotografie, că Ioana Colcer a şi primit o "lovitură" într-o altă zonă de creaţie. Dar o "lovitură" plăcută.

Prezentă la vernisajul expoziţiei de fotografie a Ioanei Colcer, Daniela Deac a scos la iveală o altă latură a artistei expozante: cea de autoare de text.

Recunoscând cu referire la Ioana Colcer că "Nu ştia că vorbesc despre asta, dar vreau să-i fac o invitaţie", Daniela Deac a mărturisit că, de fapt, "Eu am venit azi aici în special pentru scriitorul Ioana Colcer" adăugând despre ceea ce a citit: "Sunt nişte maxime, nişte cugetări atât de frumoase încât îţi încarcă sufletul".

Şi pentru că amintise de o invitaţie, până la urmă s-a dovedit că invitaţia nu era una, ci erau două.

Prima invitaţie adresată artistei expozante a fost aceea de a face parte din nou înfiinţatul cenaclu literar  "Teodor Murăşanu".

A doua invitaţie a fost aceea de a publica. "Dacă te interesează, mi-ar plăcea să apari, cu cinci pagini, într-o antologie bilingvă româno-italiană. Va fi o antologie în care apar scriitori din România şi Italia" spunea Daniela Deac precizând şi că "Un traducător autorizat din Uniunea Scriitorilor îţi va face traducerile în italiană".

Chiar mai mult, Daniela Deac a adresat şi un îndemn: "Dacă va scoate vreun volum, vă îndemn să cumpăraţi acel volum pentru că nu numai fotografiile sunt frumoase, ci şi textele sunt deosebite. O să descoperiţi o Ioana Colcer cum poate nu v-aţi imaginat-o. Eu nu mi-am imaginat-o cu atâta sensibilitate şi atâta poezie în sufletul ei".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS