Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Alexandru Picovici ocoleşte adevărul sau chiar nu ştie ce lucrări sunt expuse la Turda?

Alexandru Picovici

Artă
Tools
Typography

Un aspect care ar fi putut trece foarte lesne aproape neluat în seamă a avut loc la vernisajul primei expoziţii din 2017 de la Galeria Municipală de Artă din Turda, vernisajul expoziţiei “Urme”.

La începutul vernisajului, artistul plastic turdean şi preşedintele filialei turdene a UAP - Alexandru Picovici - spunea cu subiect şi predicat: “Astăzi, chiar de ziua Bobotezei, este un eveniment plăcut pentru noi pentru că ne-am adunat din nou aici să prezentăm publicului turdean ceea ce am creat în ultima perioadă sau... în ultimul an”.

Deci din spusele lui Alexandru Picovici orice nu are cum să înţeleagă altceva decât că lucrările expuse sunt realizate “în ultima perioadă” sau, hai, “în ultimul an”.

Adevărul, însă, vine să-l contrazică flagrant pe preşedintele UAP Turda în sensul în care, de exemplu, Corina Rus a expus o lucrare din 2014, Călina Gligor are expusă lucrare din 2015, Vera Dan este prezentă în expoziţie cu o lucrare din 2014 şi cu una din 2015.

Cel puţin “în ultimul an” se înscriu - cu lucrări din 2016 - Felicia Răcean (o lucrare) şi Vasile Hegheş (două lucrări).

Cel puţin Alexandru Picovici avea o lucrare din 2017.

Având în vedere că exemplele date mai sus sunt doar cele pe care le-am observat noi - în expoziţie fiind aproximativ 40 de lucrări - putem începe prin a ne întreba dacă nu cumva Alexandru Picovici vorbea doar în nume propriu sau în numele celor cu lucrări realizate “în ultimul an”?

Totuşi, prin extensie ne putem întreba dacă nu cumva preşedintele UAP Turda ori nu ştie ce lucrări sunt expuse, ori ocoleşte cu bună seamă adevărul? Fie că e una, fie că e alta, se poate deduce că cel puţin o parte dintre artiştii expozanţi nu ar avea lucrări noi, ceea ce înseamnă că expoziţia “Urme” oferă şi lucrări mai vechi (ceea ce nu e un lucru rău!) dar care, însă, ne sunt prezentate drept creaţii noi (ceea ce este... cum este?).

Deci cum este?...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS