Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Întâlnire artistică la GMA Turda | VIDEO

Artă
Tools
Typography

Expoziţia “Rendez-vous” care poate fi vizitată în aceste zile la Galeria Municipală de Artă Turda este exact ceea ce însuşi titlul său sugerează: o întâlnire a artiştilor plastici - prin lucrările lor - într-un cadru propice.

“Ne bucurăm pentru faptul că sunt prezenţi astăzi aici. Invitaţia a fost lansată în urmă cu doi-trei ani iar astăzi chiar s-a întâmplat să fie prezenţi aici” spunea preşedintele UAP (Uniunea Artiştilor Plastici) Turda, Alexandru Picovici, cu referire la cei care sunt prezenţi cu lucrări în expoziţia de la Turda.

Majoritatea celor care semnează lucrările expuse în această perioadă la GMA Turda sunt cadre didactice - profesori ai Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca - dar şi profesori la alte instituţii de învăţământ, precum şi cadre didactice de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Cluj-Napoca.

Cei ale căror lucrări se regăsesc în expoziţia “Rendez-vous” de la Turda sunt:

  • Gavrilă Zmicală (directorul Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca)
  • Adela Gocan (profesor al Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca)
  • Lucian Țintariu (profesor al Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca)
  • Corina Fulger (profesor al Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca)
  • Cristian Porumb (profesor al Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca)
  • Raluca Toderică Muntean (profesor al Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca)
  • Maria Reichert Sârbu (profesor al Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca)
  • Sanda Manciac (profesor al Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca)
  • Simona Gocan (pictor free-lancer U.S.A)
  • Stanca Țop (profesor la Liceul “Pavel Dan”, Câmpia Turzii)
  • Adrian Țop (profesor la Clubul Copiilor Turda)
  • Blanca Pop (graphic designer)
  • Laura Ogruțan Prața (profesor la Liceul Pedagogic “Gh.Lazar”, Cluj-Napoca)
  • Leonard Vartic (profesor la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Cluj-Napoca)

“Ne-am constituit într-un grup de prieteni, încă de acum un an şi ceva, pentru a ne mobiliza, a lucra şi a expune acolo unde simţim că suntem primiţi frumos şi doriţi” spunea şi Adela Gocan - cadru didcactic la Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca - adăugând: “Nu există o temă, neapărat, a expoziţiei, fiecare coleg, fiecare prieten a expus ceea ce a simţit, ceea ce simte să lucreze şi visele şi ideile care-l preocupă”.

De asemenea, tot în calitate de cadru didactic al Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca precum şi în calitate de artist expozant şi Lucian Ţintariu a dorit să adreseze câteva cuvinte publicului prezent.

“Turda devine vie, chiar dacă se întâmplă destul de rar, chiar dacă şansele noastre sunt minimalizate de mersul lucrurilor. Nu înţelegem în ce sens merge istoria, dar, totuşi, cred că este foarte important că suntem aici”, spunea Lucian Ţintariu care confirma spusele colegei antevorbitoare: “Noi am creat o mişcare spontană pentru că nu ne-am propus o temă, însă este ceva ce ne uneşte: o preocupare foarte profundă care vine din studenţie”.

După ce Lucian Ţintariu a mai expus o parte din considerentele sale în legătură cu expoziţia, dar nu numai, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să se bucure de lucrările de pictură în ulei, colaj, sculptură sau ceramică expuse pentru ei şi pentru toţi cei care doresc să viziteze expoziţia “Rendez-vous” de la Galeria Municipală de Artă Turda.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS