Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Miniaturile au fost primite bine la Câmpia Turzii

Artă
Tools
Typography

Lume multă şi exponate pe măsură în expoziţia care a avut vernisajul la finalul săptămânii la Câmpia Turzii în sala mică a Palatului Cultural “Ionel Floaşiu” din municipiu.

Amfitrionul expoziţiei organizate de către Primăria şi Consiliul Local Câmpia Turzii - prin Serviciul Cultură - în colaborare cu Asociaţia Artiştilor plastici Câmpia Turzii a fost unul dintre artiştii expozanţi: Dana Deac.

”Suntem la un eveniment altfel decât sunteţi dumneavoastră obişnuiţi în cadrul expoziţiilor organizate de AAP Câmpia Turzii” îşi începea alocuţiunea Dana Deac precizând că e vorba de o oexpoziţie de miniaturi şi tablouri mici, totodată vorbitoarea explicând şi ce înseamnă miniturile sau care este istoria acestora pornind din diverse zone ale globului.

De asemenea, în expoziţia de la Câmpia Turzii, câţiva dintre expozanţi au debutat ca membri ai AAP, pe aceştia Dana Deac invitându-i primii în faţa publicului şi rugându-i să spună câteva cuvinte.

Noii membri sunt Natalia Bardi, Luis Ludovic Garcia Camarero (spaniol stabilit în România), Theona Rusu, Mihai Trifan (de asemenea autor de carte) şi Antonia Elizabeth Luca, printre aceşti “debutanţi” numărându-se şi Martin Gabriel Bozbics, acesta nefiind prezent la vernisajul expoziţiei.

De asemenea, pe afişul expoziţiei au fost anunţaţi ca prezenţi cu lucrări şi artiştii Emma şi Romeo Păvăloaia încă aceştia nu au fost prezenţi cu lucrări în expoziţie, în schimb Cornelia Muntean şi Mihaela Sebeni, deşi nu au fost anunţate pe afiş, au avut lucrări în expoziţie.

În rest, cei ale căror lucrări pot fi vizionate în expoziţia de miniaturi de la Câmpia Turzii sunt: Florentina Maria Albu, Vasilica Marina Căluşer, Mihaela Crişan, Natalia Crişan, Renatta Mărie-Hoffenpradli, Alida Nagy, Rodica Negrescu, Carmen Păvăloaia, Iuliana Dana Pop (preşedintele AAP Câmpia Turzii), Carmen Cecilia Rusu (venită după o expoziţie la Milano), Maria Săsăran, Ovidiu Uram, Paula Vonaş dar şi Dana Deac.

După ce amfitrionul evenimentului i-a prezentat pe toţi artiştii expozanţi, preşedintele Iuliana Pop a mulţumit tuturor care au colaborat la reuşita expoziţiei.

De asemnea, pentru a marca şi mai bine simbolistica vernisajului, Dana Deac a dat citire poeziei “Miniaturi seara” de Zaharia Stancu după care a anunţat supriza pregătită pentru seara vernisajului: tânăra Crina Cristurean care a impresionat publicul prezent cu interpretarea a două fregmente muzicale, anume “Ave Maria” (Franz Schubert) şi “O Mio Babbino Caro” (Giacomo Puccini).

Concluziile vernisajului au fost trase de fiecare în parte fie la un pahar de vorbă, fie printr-un peribpli printre exponate.

Expoziţia poate fi vizionată în perioada 3-16 martie, însă până una-alta, vă invităm să vă bucuraţi fie de câteva imagini de la expoziţia de succes de la Câmpia Turzii, fie de fragmentele video înregistrate în timpul vernisajului.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS