13
Thu, Dec
101 New Articles
×

Message

PLG_PWEB_FBARTICLEIMAGES_DEBUG_OUTPUT

PLG_PWEB_FBARTICLEIMAGES_DEBUG_FB_DEBUGGER

og:title - Teatrul din Turda participă la două festivaluri de tradiție din țară
og:type - article
og:url - http://agoramedia.ro/index.php/timp-liber/63-arta/6393-teatrul-din-turda-participa-la-doua-festivaluri-de-traditie-din-tara
og:site_name - AGORA MEDIA

Teatrul din Turda participă la două festivaluri de tradiție din țară

Artă
Typography

Inceputul lunii, i-a purtat pe actorii Teatrului Aureliu Manea din Turda, Alexandra Dușa și Raluca Radu, la Gala Hop (Gala Tânărului Actor) la Costinești, ce a avut loc în perioada 4-7 septembrie 2017. Scopul acestei Gale este de a promova tinerii absolvenţi din învăţământul superior artistic, de stat şi particular. Gala se desfăşoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenţilor facultăţilor de Teatru din ţară.

Anul acesta premiul special al juriului, "Sică Alexandrescu" ajunge la tânăra actriță de peste Prut, Marcela Nistor, după ce un an de zile a fost la Raluca Radu, actriță a teatrului din Turda. Un premiu cu un istoric interesant, care în ediții anterioare a ajuns la actori ca Ionuț Caras sau Matei Rotaru, actori ai Teatrului Național din Cluj. Actrița Alexandra Dușa a fost nominalizată la secțiunea individual, fiind aproape de câștigarea votului publicului.

Un alt eveniment important al lunii septembrie îl marchează participarea Teatrului Aureliu Manea Turda, la două festivaluri cu mare tradiție: Festivalul Internaţional Multicultural de Teatru TRANZIT FESzT organizat de Teatrul de Nord din Satu Mare și Festivalului Internațional de Teatru Oradea organizat de Teatrul Regina Maria Oradea. Spectacolul „Origini” a fost selectat pentru participarea în cele două festivaluri de teatru. „Origini” este un spectacol stradal, o producție a teatrului, coordonată de Cătălin Grigoraș.

„Pentru Teatrul Aureliu Manea sunt foarte importante aceste deplasări. Lumea trebuie să afle că la Turda se fac lucruri frumoase și de bună calitate. Este, atât o experiență pentru actorii noștrii, cât și pentru evoluția teatrului, imaginea și dezvoltarea acestuia o dată cu schimbul de informații, idei și deschiderea publicului către noutatea teatrală.” a declarat PR-ul teatrului Corina Moldovan.

La Oradea spectacolul se joacă în data de 30 septembrie de la ora 21.00 în Piața Centrală.

Biroul de presa
Teatrul Aureliu Manea Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS