Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Mihai Eminescu a fost aniversat cu muzică şi versuri la Teatrul “Aureliu Manea” Turda | FOTO/VIDEO

Cultură
Tools
Typography

Duminică, 15 ianuarie 2017, sala teatrului “Aureliu Manea” din Turda a fost gazda unui spectacol dedicat aniversării a 167 de ani de la naşterea celui considerat poetul Naţional al neamului românesc.

Cu începere de la orele 18.30 în sala plină a teatrului turdean, pe scenă au urcat membrii corului Armonia al Casei Municipale de Cultură Turda care au încântat publicul cu fragmente muzicale pe versuri din creaţia eminesciană.

De asemene, bine primiţi de public au fost şi tinerii de la Turda Tin coordonaţi de părintele Sebastian Zăhan, cel care coordonează şi corul Armonia.

Elevi de liceu sau de gimnaziu, tinerii de la Turda Tin au smuls, la rândul lor, aplauze pentru melodiile care, la fel, aveau la bază versurile poetului mihai Eminescu.

“Mulţumim părintelui Zăhan pentru faptul că îi învaţă pe copiii turdeni să cânte i le mulţimim dascălilor de literatură română în această seară - lor în mod special - pentru faptul că le vorbesc frumos, curat şi adevărat copiilor despre Eminescu” spunea şi Ana Sevan, directorul Casei Municipale de Cultură Turda.

Un moment mai aparte în cadrul spectacolului de duminică de la teatrul turdean l-a constituit cel oferit de cei trei actori ai asociaţiei Şura care s-ai prezentat cu fragmente din spectacolul “Ce-a vrut să spună poetul”: un colaj de momente având la bază creaţia eminesciană într-o abordare care nu este nici pe departe una clasică cim, mai degrabă, una care refuză clişeele.

După zâmbetele şi râsetele provocate de momentele celor trei actori, spectacolul de la Turda nu putea să se încheie decât în acordurile muzicii.

Astfel, organizat de către Primăria şi Consiliul Local Turda în parteneriat cu Teatrul “Aureliu Manea” Turda, spectacolul “Numai poetul” s-a încheiat pe acordurile fragmentelor muzicale celebre interpretate de sextetul Classis împreună cu Bogdan Nistor, bariton al Operei Naţionale Cluj-Napoca.

De asemenea, vă invităm să vă bucuraţi şi de un Parcurs în imagini al spectacolului aniversar “Numai poetul”. precum şi de:

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS