Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Revista de cultură Tribuna, promovată la nivel european

Cultură
Tools
Typography

Revista ,,Tribuna”, instituţie de cultură care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, este prezentă în perioada 20 aprilie – 4 mai 2017, la Budapesta, în cadrul  expoziţiei intitulate ,,Tribuna. Arta pe prima pagină”. 

Evenimentul, al cărui vernisaj are loc joi, 20 aprilie 2017, la Galeria IX, de pe strada Ráday, nr. 47, 1092, începând cu ora 18.00, este realizat de către Asociaţia Artiştilor Gravori şi Litografi din Ungaria, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Budapesta. În debutul expoziţiei vor lua cuvântul Mircea Arman, manager al Revistei Tribuna, precum şi András B. Vágvölgyi, scriitor şi regizor.

Această expoziţie în care este angrenată revista ,,Tribuna” în capitala Ungariei, continuă seria evenimentelor de prezentare, colaborare şi documentare întreprinse în ultima perioadă de către echipa acestei prestigioase publicaţii culturale. Anterior expoziţiei din Budapesta, Tribuna a fost prezentă la Roma, unde o delegaţie a Revistei a onorat invitaţia primită în acest sens din partea ,,Accademia di Romania” în Roma, Institutului Cultural Român din Veneţia şi Municipalităţii oraşului Padova.

Perioada în care delegaţia revistei a fost prezentă în Italia a constituit prilejul ideal de a promova Revista şi Editura ,,Tribuna”, managerul acesteia prezentând auditorului o istorie detaliată a revistei, realizările, rolul acesteia în cultura românească clasică şi contemporană, obiectivele şi statutul actual al acestei instituţii culturale. Publicul prezent, printre care şi critici literari italieni cu renume în domeniu, s-a arătat entuziasmat de textele publicate în cadrul fiecărei apariţii remarcând, totodată, deschiderea internaţională şi multiculturală a ,,Revistei Tribuna” şi ,,Tribuna Magazine”.

Revista Tribuna este o publicaţie culturală bilunară ce apare în seria actuală, sub patronajul Consiliului Judeţean Cluj, începând cu anul 2002. Odată cu apariţia noii serii, aceasta s-a impus ca o revistă general-culturală, acoperind atât domeniul literar, prin publicarea de proză şi poezie originală, cronici literare şi eseuri, cât şi a unor creaţii aparţinând altor zone culturale, de la muzică, teatru, film la filosofie, istoria ideilor etc.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS