23
Wed, May
156 New Articles
×

Message

Debug output of Perfect Link with Article Images on Facebook

Check this page in Facebook Object Debugger to reload cache

og:title - Oana Pellea şi Sandu Gruia în festivalul de la Turda
og:type - article
og:url - http://agoramedia.ro/index.php/timp-liber/64-cultura/6172-oana-pellea-si-sandu-gruia-in-festivalul-de-la-turda
og:site_name - AGORA MEDIA

Oana Pellea şi Sandu Gruia în festivalul de la Turda

Cultură
Typography

Festivalul Internațional de Teatru de la Turda va avea loc în perioada 8-17 septembrie și găzduiește invitați atât de pe plan național cât și internațional.

Două nume de prestigiu ce vor veni la festival sunt Oana Pellea și Sandu Gruia.  Ei vor urca pe scena Teatrului Aureliu Manea în încheierea festivalului, pe 17 septembrie. Spectacolul pe care aceștia îl vor prezenta publicului va fi “Mă tot duc”.

Oana Pellea a studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, actualul UNATC și a terminat studiile în promoția 1984, la clasa prof. Sanda Manu. Este actriță de film și teatru, a luat numeroase premii naționale și internaționale de-a lungul carierei pentru diferite roluri importante.

Mihai Gruia Sandu este un actor, dramaturg și regizor român, cunoscut pentru rolul Arlechino din emisiunile pentru copii din anii '90. De asemenea, este cunoscut ca fiind unul din cei mai neconvenționali maeștri în Commedia dell'arte, prin cursurile și piesele scrise și montate la UNATC, printre care se numără Elixirul, Anselmo, Dragostea pusă la-ncercare, Secretul lui Pulcinela.

„Mă tot duc” este o combinație de texte, un spectacol al contradicţiilor, al contorsionărilor şi al mutilărilor din noi înşine, care pendulează între absurd şi poezie, între candoare şi tristeţe. Una spunem, alta facem, într-un puzzle al iubirii chinuitoare. Doi actori se ascund pe o scenă pustie, sub un noian de zbateri - dincolo de replici chiuitoare, actriţei i se simte glasul stins al frângerii şi al înfrângerii. O perdea de lacrimi îi învăluie ochii peste o albă singurătate. Oana Pellea rămâne una dintre cele mai expresive actriţe pe care le avem. Ea reiterează, cu toată fiinţa ei, că „a pleca înseamnă a muri puţin".

Vă invităm să urmăriți pagina de facebook și site-ul teatrului pentru programul complet. https://www.facebook.com/FITTURDA/, www.teatrulaureliumanea.ro.  Biletele sunt puse în vânzare atât la agenția teatrului cât și online pe site-ul teatrului.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS